Grafisch Lyceum Rotterdam Grafisch Lyceum Rotterdam

PROEFLESMIDDAG PRINTMEDIA: 11 APRIL

Proeflesmiddag Printmedia: 11 april

Op 11 april 2012 organiseert het Grafisch Lyceum Rotterdam een proeflesmiddag voor de opleiding Printmedia (niveau 2, 3 en 4). Leerlingen die dit jaar of volgend jaar een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding, kunnen tijdens de proeflesmiddag kennismaken met onze school en met het veelzijdige vakgebied Printmedia: het drukken en nabewerken van mediaproducten als folders, flyers, brochures, kalenders, noem maar opů

Leerlingen die hier interesse in hebben, kunnen zich aanmelden voor deze les. De proefles duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Leerlingen kunnen zich aanmelden bij Carma Valken (afdelingssecretaresse) via valken@glr.nl onder vermelding van 'proeflesmiddag'. Wij hebben dan de naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en de leerweg (basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde of theoretische leerweg) van de leerling en de naam van de school nodig. Na aanmelding ontvangt de leerling van ons een bevestiging, een routebeschrijving en het definitieve programma.

Praktisch en technisch

Printmedia is een praktische én technische richting die wij aanbieden op MBO-niveau 2, 3 en 4. Studenten worden in deze opleiding opgeleid voor een vakgebied met volop mogelijkheden! De komende jaren dreigt er in deze branche een tekort aan echte vakmensen. Daarom behoren drukker en nabewerker tot de kansrijke beroepen in Nederland.

Het GLR biedt de volgende uitstroomrichtingen:

rss hyves facebook myspace twitter e-mail print | meer

PRINTMEDIA

Bij Printmedia op niveau 2 en 3 draait alles om het drukken, printen en nabewerken van media als brochures, tijdschriften en posters. In de opleiding leer je alle ins en outs van kleurenleer, inktsystemen en papiersoorten. Verder maak je kennis met offsetdrukken en zeefdrukken en met hightech printers, plotters en kleurcopiers. Je leert ook alles over de verschillende vormen van nabewerking: snijden, vouwen, brocheren, vergarenů Je zult snel merken dat er heel wat verschillende technieken zijn, elk met een eigen resultaat. In de niveau 4-opleiding leer je ook veel over leidinggeven, workflow-management en het doorvoeren van technische innovaties.

Lees meer over Printmedia