Grafisch Lyceum Rotterdam Grafisch Lyceum Rotterdam

GELUIDSTECHNICUS

Wil jij het geluid verzorgen bij evenementen, theatershows, tv-programma's en (pop)concerten? Dan ben je bij het Grafisch Lyceum Rotterdam aan het goede adres. In de opleiding tot geluidstechnicus leer je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière in de afwisselende entertainmentwereld!

Een geluidstechnicus is een echte specialist, die een optreden kan maken of breken. Met geluid heb je direct invloed op de emoties van het publiek. Je kunt spanning opbouwen, rust brengen, verwarring zaaien, angst aanjagen, enthousiasme opwekken of ontroeren. Je moet dus precies weten wat je doet. Een professionele geluidstechnicus heeft dan ook heel wat in huis. Hij weet alles van geluidstechniek en opnametechniek. Maar technische kennis alleen is niet genoeg. Een goede geluidstechnicus zoekt de essentie van een voorstelling, evenement of show en kijkt hoe hij het geluid kan inzetten om de boodschap over te brengen op het publiek.

Op het Grafisch Lyceum Rotterdam leer je alles wat je nodig hebt om een professionele geluidstechnicus te worden. Je krijgt vakken op het gebied van elektrotechniek, geluidsleer, muziekleer, elektronische muziek, mixdowntechnieken, opnametechniek en audio-editing. Je leert alles over de rol van geluidstechniek bij concerten, theatervoorstellingen en evenementen. Na je opleiding weet je precies hoe je verschillende microfoons, monitors, speakers, boxen, mengpanelen en andere geluidsapparatuur opstelt, instelt en bedient om een optimaal geluid te realiseren.

Geluidstechnici werken veelal als zelfstandigen en werken het hele jaar door aan verschillende producties. Heel afwisselend dus. Ook geven ze vaak leiding aan andere AV-technici. Na je opleiding kun je verschillende kanten op als theatertechnicus, live geluidstechnicus, ENG-technicus of radiotechnicus.

NB: voor deze opleiding is geen plaats meer voor het schooljaar 2014-2015. Aanmelden is niet meer mogelijk.

rss hyves facebook myspace twitter e-mail print | meer