Background visual

INFO-MIDDAG

  • 20 april 2021, 14:30 - 16:00
  • Meld je aan en krijg een uitnodiging voor de online omgeving waar je alles te weten komt over de mbo-opleidingen en de school.
Aanmelden

INFO-MIDDAG:
20 april

Heb je onze online Open Dagen gemist? Bezoek dan de online Info-middag van onze mbo-afdeling op dinsdag 20 april van 14.30 tot 16.00 uur.

Tijdens de Info-middag krijg je alle informatie over onze mbo-opleidingen en kun je live je vragen stellen. Meld je nu aan.

Let op: De aanmeldingen voor veel opleidingen gaan hard. Helaas kun je je niet meer aanmelden voor alle opleidingen. Bekijk hier welke opleidingen inmiddels gesloten zijn.

YouTube

Mediavormgeven

Een bedrijf kan een fantastisch product hebben, maar als niemand het kent, verkopen ze weinig. Als Mediavormgever heb jij de oplossing. Je leert krachtige ontwerpen te maken voor uiteenlopende media-uitingen. Denk aan logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties.

Binnen Mediavormgeven kun je kiezen voor twee opleidingen: Graphic Design en Visual Design. Bij Graphic Design richt je je vooral op het ontwikkelen van huisstijlen voor bedrijven en merken. En je voert deze door in folders, websites, apps, magazines, verpakkingen en nog veel meer. Bij Visual Design ligt het accent op het maken van 2D en 3D-visuals, motion (bewegend beeld), multidisciplinaire en ruimtelijke vormgeving.
Beide opleidingen zijn een perfect startpunt voor een carrière in de wereld van reclame, communicatie, grafisch ontwerp, animatie en webdesign.

Meer lezen
YouTube

Audiovisuele media

Beeld is overal. Op tv, in tijdschriften, op websites en social media, maar ook op straat en in winkels. Wil jij leren hoe je beelden maakt die meer zeggen dan duizend woorden? Beelden die raken, informeren, schokken of ontroeren? Dan zijn de opleidingen binnen Audiovisuele Media iets voor jou.

Je kunt kiezen uit drie opleidingen: Fotografie, Video Design of Video Production. In de opleiding Fotografie leer je de digitale en traditionele fotografie door en door kennen. Bij Video Design ligt de focus op het creatieve aspect van het maken van videoproducties. Bij Video Production richt je je op de technische kant van het maken van videoproducties. Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele media, reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven.

Meer lezen
YouTube

Mediamanagement

Ben je ondernemend en gek op organiseren en regelen? Dan is Mediamanagement iets voor jou. In deze opleiding leer je hoe je creatieve ideeën en wensen van klanten werkelijkheid laat worden. Moet er een bedrijfsfilm of website gemaakt worden of staat er een evenement op de planning? Als mediamanager schakel jij moeiteloos tussen de klant en uitvoerende partijen, zoals vormgevers, filmmakers, fotografen en tekstschrijvers.

Als manager in de creatieve industrie weet je wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van mediaproducten. Of dat nu een tijdschrift, app, game of televisiecommercial is. Je leert projecten aansturen en mediacampagnes opzetten. Na je opleiding kun je aan de slag bij communicatiebureaus, reclamebureaus, evenementenbureaus, omroepen en drukkerijen. Of je start een eigen bedrijf.

Meer lezen
YouTube

Redactiemedewerker

Ben jij nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar nieuws? Maak daar je beroep van met de opleiding Redactiemedewerker. Als redactiemedewerker breng je nieuws of informatie op verschillende manieren. Je schrijft teksten, neemt interviews af, verzorgt achtergrondverhalen en reportages, maakt of bewerkt audio-, foto- en videomateriaal.

Je maakt en publiceert al deze content in verschillende vormen, voor onder meer social media, magazines, websites, televisie of radio. Na je opleiding kun je aan de slag in diverse branches bij profit- en non-profitorganisaties. Denk aan communicatieafdelingen, (web)redacties van kranten of magazines, radio en tv, of bij communicatie- en tekstbureaus.

Meer lezen
YouTube

Creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van technisch vormgeven en signing? Ben jij praktisch ingesteld en heb je interesse in alles wat met media te maken heeft? Dan is het vakgebied Creatieve Productie iets voor jou.

Binnen Creatieve Productie kun je kiezen voor verschillende opleidingen. Kies je voor de opleiding (Allround) Mediamaker, dan leer je teksten, foto's en illustraties combineren tot mooie lay-outs voor bijvoorbeeld folders, posters en websites. Als Medewerker Sign maak je beletteringen en signproducten voor onder andere winkelgevels en auto's, reclameborden en spandoeken. Na je opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld reclamebureaus, bedrijven in de sign-of graveersector, uitgeverijen, drukkerijen of bij een bedrijf met een afdeling voor vormgeving van eigen media-uitingen of signing.

Meer lezen
YouTube

Mediatechnologie

ICT is niet weg te denken uit de creatieve mediawereld. Denk aan het programmeren van websites en apps, maar ook aan de toenemende digitalisering in de wereld van televisie, film, video, social media, mobile, virtual en augmented reality… Word jij die IT’er met specialistische kennis van alle techniek die daarachter schuil gaat?

Binnen Mediatechnologie kun je kiezen voor twee opleidingen. Kies je voor Software Developer, dan leg je een brede basis op het gebied van programmeren van websites en apps, database-ontwerp, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken. Bij IT Systems & Devices leer je de basis IT-vaardigheden en hoe je IT-systemen en audiovisuele apparatuur met elkaar integreert. Na je opleiding ben je klaar voor een afwisselende ICT-functie bij bijvoorbeeld bedrijven die websites en apps maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Meer lezen
YouTube

Podium- en evenemententechniek

Hou jij van techniek, je handen uit de mouwen steken en heb je belangstelling voor de theater- en evenementenwereld? Kies dan voor de opleiding Podium- en Evenemententechniek.

In de loop van deze opleiding kun je kiezen drie specialisaties. In de specialisatie Allround Podium- en Evenemententechnicus leer je alles leert over licht, geluid en decor. In de specialisatie Lichttechnicus leer je hoe je evenementen, theatershows, concerten en tv-producties met lichteffecten tot leven brengt. Of kies je voor Geluidstechnicus? Dan leer je hoe je met geluid een emotie toe kunt voegen aan evenementen en optredens. Welke specialisatie je ook kiest, in deze opleiding leer je om onvergetelijke ervaringen te maken voor het publiek. In een theater, concertzaal of op een festival of evenement…

Meer lezen

VMBO IN BEELD

Na de basisschool al naar het GLR? Dan kun je terecht op het VMBO voor Vormgeven en Media. Een creatieve school waar alles draait om Media, Vormgeven en ICT (MVI). Het VMBO heeft dit schooljaar geen info-dagen meer, maar je kunt wel al onze informatieve video’s bekijken. Klik hier voor VMBO in Beeld. Heb je nog vragen, mail dan naar vmbo@glr.nl.

Get in contact

Toelating

Als je je hebt aangemeld voor een MBO-opleiding op het Grafisch Lyceum Rotterdam, start de toelatingsprocedure. Bekijk de animatie om te zien hoe de toelating op het MBO eruit ziet. Meer weten over de aanmelding en toelating op het VMBO? Klik dan hier.

Video

PROGRAMMA

Tijdens de online Info-middag geven wij je informatie over onze mbo-opleidingen. Via de live (video)chat kun je al je vragen stellen.

Info-middag

Meld je aan en krijg een uitnodiging voor de online omgeving waar je alles te weten komt over de opleidingen en de school.

Aanmelden

Let’s get in contact

Heb je een vraag over een opleiding of de toelating? Bel ons dan op 088 200 15 00 of stuur een mailtje naar info@glr.nl.

Get in contact