<

Werken en leren (BBL)

Naast de voltijds dagopleidingen (BOL-opleidingen) biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam ook een aantal BBL-opleidingen aan. BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg, wat staat voor een combinatie van werken en leren. De student werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school.

Praktijkgericht leren

Bij een BBL-opleiding kiest de student er bewust voor om meer praktijkgericht te leren. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om medewerkers beroepsgericht in het eigen bedrijf op te leiden. Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt de volgende BBL-opleidingen aan: Mediamaker (niveau 2), Medewerker Sign (niveau 2), Medewerker Printmedia (niveau 2), Allround Mediamaker (niveau 3), Allround Signmaker (niveau 3) en Podium- en Evenemententechnicus (niveau 3/4). Studenten kunnen zich aanmelden via deze pagina.  

Erkend leerbedrijf

Om een BBL-opleiding te volgen, moet de student eerst een baan hebben bij een bedrijf. U kunt een BBL-leerweg aanbieden als uw bedrijf een erkend leerbedrijf is. De erkenning moet aansluiten bij een van bovengenoemde opleidingen. Als u nog geen erkenning heeft, kunt u deze aanvragen via het SBB (www.s-bb.nl). Het SBB verzorgt ook workshops voor praktijkopleiders om te zorgen voor optimale begeleiding van de BBL-student.

Als uw bedrijf door SBB erkend is als leerbedrijf, kunt u contact opnemen met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam en uw BBL-vacature(s) aanbieden. Ook als u zelf al een kandidaat heeft voor de BBL-leerweg, kunt u met ons contact opnemen. Een stagecoördinator van het Grafisch Lyceum Rotterdam begeleidt het proces en sluit een praktijkovereenkomst af tussen uw bedrijf, de student en de school. Tijdens de opleiding bezoekt de stagecoördinator regelmatig uw bedrijf om te kijken hoe het met de student gaat. Een praktijkopleider binnen uw bedrijf helpt de student met de dagelijkse praktijk van de opleiding.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van werken en leren in de mediabranche? Neem dan contact op met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam, tel. 088 200 15 00 of stagebureau@glr.nl.