alles over de toelatingstoets

Toelatingsprocedures

Bij alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam geldt een toelatingsprocedure. Deze procedure verschilt per opleiding. Hieronder lees je er meer over.

Toelating Mediavormgeven

Om toegelaten te worden tot de opleiding Mediavormgeven maak je een aantal creatieve opdrachten, deels thuis en deels op school. Naar aanleiding van deze opdrachten zijn er drie mogelijkheden: je wordt direct aangenomen, je krijgt een afwijzing of we nodigen je uit voor een intakegesprek. In dat laatste geval kun je ook eerder gemaakt werk laten zien. Je kunt je aanmelden tot 31 maart 2017.

Leerlingprofiel opleiding Vormgeven

Speciaal voor decanen, CKV-docenten en mentoren binnen het voortgezet onderwijs, heeft het Grafisch Lyceum Rotterdam een leerlingprofiel opgesteld voor kandidaat-studenten voor Vormgeven. Welke eigenschappen van een leerling zijn belangrijk, waar dient de toelatingstoets voor, hoe kun je leerlingen voorbereiden voor deze opleiding? U leest het in het 'Leerlingprofiel Vormgeven' dat u hieronder als PDF kunt downloaden.

Toelating Mediamanagement

Voor de opleiding Mediamanagement maak je een digitale capaciteitentest. Als de score van de digitale capaciteitentest voldoende is, ontvang je een thuisopdracht en een uitnodiging voor een groepsintake op school. Tijdens deze groepsintake werk je samen verder aan de gemaakte thuisopdracht.

Toelating Redactiemedewerker

Voor de opleiding Redactiemedewerker maak je een digitale capaciteitentest en heb je voor Nederlands een 7 op je eindlijst.

Toelating Audiovisuele media

Bij de opleiding Audiovisuele media ontvang je thuisopdrachten, waarbij we kijken naar hoe je een verhaal opbouwt door middel van een serie beelden, en je gevoel voor beeld(bewerking). Ook maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest (AMN-test). Je kunt je aanmelden tot 31 maart 2017.

Toelating Podium- en evenemententechniek

Voor de opleiding Podium- en evenemententechniek maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest en naar aanleiding van deze test voer je een motivatiegesprek. 

Toelating Allround DTP

Om toegelaten te worden tot de opleiding Allround DTP maak je een thuisopdracht. Vervolgens maak je op school een digitale capaciteitentest. Tot slot volgt een intakegesprek.

Toelating Sign

Voor de opleiding Sign maak je een thuisopdracht. Vervolgens maak je op school een digitale capaciteitentest. Tot slot volgt een intakegesprek.

Toelating Medewerker creatieve productie

Voor de opleiding Medewerker creatieve productie nodigen we je uit voor een intakegesprek en een digitale capaciteitentest. Op basis hiervan kun je toegelaten of afgewezen worden voor de opleiding.

Toelating Mediatechnologie

Voor de opleiding Mediatechnologie maak je een digitale capaciteitentest.