Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO

FaciliteitenMBO

Hier bruist het van de creativiteit

Op het Grafisch Lyceum Rotterdam bruist het van de creativiteit. Overal in de school kom je het creatieve werk van onze studenten tegen: in de lokalen, op de tv-schermen en metersgroot op tientallen wanden in de gangen en openbare ruimtes.

Om de mooiste media-uitingen te kunnen maken, kun je als student gebruikmaken van unieke faciliteiten.

Contact

Heb je een vraag over het GLR? Neem contact op.

Neem contact op
Video productie

AV-studio

Fotografiestudio's

StoryStudio

PostProductionStudio

Schaaltheater

Studiolicht, geluid entoneel

ExperienceStudio

MediaSystem Engineer

Event Space

In onze Event Space in de centrale hal beschikken we over een expositieruimte, inclusief podium. Hier vinden regelmatig exposities, optredens en andere events plaats.

ESPORTS SPACE

De Esports Space is de nieuwste state-of-the-art faciliteit van het GLR. De ruimte, die is ingericht met 24 hoogwaardige gamecomputers, 4K-regieruimte en shoutcasters booth, is een echte eyecatcher en zal zeker bij esports-fanaten en gamers tot de verbeelding spreken. In de Esports Space werken studenten van onze opleidingen samen aan esports-projecten, maar natuurlijk vinden er ook spannende toernooien plaats. 

Productiehuis

In het Productiehuis kun je terecht om je ontwerpen werkelijkheid te zien worden. Hier staan 3D-printers, groot formaat snijplotters (voor bestickeringen), (digitale) drukpersen en vouw- en snijmachines (voor al je print- en drukwerk). Bij de balie in het Productiehuis kun je tegen een goedkoop tarief je opdrachten inleveren en laten uitvoeren.

In het Productiehuis kun je werken met bijvoorbeeld 3D-printers

AV Atelier

Het AV Atelier is een hightech lokaal dat constant in ontwikkeling is. Studenten, maar ook docenten kunnen in het atelier nieuwe audiovisuele technieken onderzoeken. De ruimte is ingedeeld in verschillende zones, met per zone een andere techniek en bijbehorende apparatuur. Zo zijn er zones met Virtual Reality; 360 graden foto/video; 3D foto/video; HDR (high dynamic range); het kleurenspectrum van licht; cameravoering met behulp van gimbals; en de eigenschappen van verschillende soorten filmlenzen. 

Voorzieningen

SUPERSNEL NETWERK

Natuurlijk hebben we een supersnel netwerk, met maar liefst 2.500 iMacs en pc’s voorzien van de nieuwste software. Via Office 365 heb je vanaf elke plek toegang tot je e-mailbox en OneDrive. Via het intranet Mijn GLR kun je vanaf elke plek je studieresultaten, roosters, het laatste GLR-nieuws en andere gegevens raadplegen.

Uitleenbalie

Bij de Uitleenbalie kun je allerlei audiovisuele middelen lenen die je nodig hebt voor schoolopdrachten. Denk aan (foto)camera’s, statieven, microfoons, materialen voor podiumlessen, enz.

SERVICEDESK

Bij de Servicedesk kun je terecht met al je vragen. Dit is de plek waar je onder andere handtekeningen op formulieren kunt halen of waar je terecht kunt als je problemen hebt met je computerverbindingen, wachtwoorden en dergelijke. 

KLUISJES

Op het GLR hebben we honderden kluisjes. Reserveer er een aan het begin van het schooljaar, zodat je niet altijd met al je spullen hoeft rond te lopen.

ADOBE PARTNER BY DESIGN

Het GLR is 'Adobe Partner by Design'. Partners by Design (PBD) is een alliantie tussen Adobe en zo'n 30 internationale scholen op het gebied van kunst, design, game-ontwikkeling en film. Adobe biedt scholen die 'Partner by Design' zijn tal van exclusieve voordelen, zoals gratis on-campustraining in Adobe-producten; docenten en studenten kunnen nieuwe producten of nieuwe versies van Adobe-producten testen en input leveren; en de scholen ontvangen in een vroeg stadium nieuws rondom nieuwe initiatieven van het softwarebedrijf. Ook maken studenten kans om met hun ontwerpen een prominente plek te krijgen in artikelen en op de PBD-website.

CERTIFICATEN

Als GLR-student kun je belangrijke certificaten behalen. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is Authorized Testing Center voor onder meer Pearson VUE, Certiport en Apple, waarmee we bevoegd zijn om professionele certificerings-examens af te nemen zoals Adobe Certified Professional, Microsoft Office Specialist en een breed aanbod aan Professionele ICT certificeringen. Een ander onderdeel van het excellentie-programma zijn de jaarlijkse examentrainingen voor het behalen van een officieel Cambridge English certificaat. Al deze certificaten zijn hoog gewaardeerd in het bedrijfsleven.

Volg ons op