<

Audiovisuele media

Audiovisuele media – film, video en fotografie - nemen in onze wereld een steeds belangrijkere rol in bij het vertellen van een verhaal (storytelling). Of het nu gaat om een korte film, een commercial, een fotoreportage of een bedrijfsfilm. In de mbo-opleiding Audiovisuele media van het Grafisch Lyceum Rotterdam kun jij je specialiseren in dit dynamische vakgebied waar alles draait om beeld.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Audiovisuele media

De av-branche groeit al een aantal jaren flink. Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn. De opleiding Audiovisuele media duurt drie jaar, waarvan een jaar stage. Je specialiseert je op het gebied van stilstaand beeld (fotografie) of bewegend beeld (Video Design of Video Production). 

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van beeldopname en -bewerking, videomontage, geluidsbewerking, werken met speciale effecten, lichttechniek en camerabediening.

Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als ondernemersvaardigheden en marketing. Ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport staan op het lesprogramma.

Specialisaties Audiovisuele media

In de opleiding Audiovisuele media kies je meteen bij aanmelding een specialisatie: Fotografie, Video Design of Video Production.

In de richting Fotografie leer je de digitale en traditionele fotografie door en door kennen. In de richting Video Design ligt de focus op het creatieve aspect van het maken van videoproducties. Bij Video Production richt je je op de technische kant van het maken van videoproducties. 

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Voor de opleiding Audiovisuele Media bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Fotografie: 64 plaatsen
  • Video Design: 128 plaatsen
  • Video Production: 64 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Kies de richting die je wilt volgen en meld je aan: