De wereld van mooie beelden

Audiovisuele media

Audiovisuele media – film, video en fotografie - nemen in onze wereld een steeds belangrijkere rol in bij het vertellen van een verhaal (storytelling). Of het nu gaat om een korte film, een commercial, een fotoreportage of een bedrijfsfilm. In de opleiding Audiovisuele media van het Grafisch Lyceum Rotterdam kun jij je specialiseren in dit dynamische vakgebied waar alles draait om beeld.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

De AV-branche groeit al een aantal jaren flink. Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn. De opleiding Audiovisuele media duurt drie jaar, waarin je je kunt specialiseren op het gebied van stilstaand beeld (fotografie) of bewegend beeld (av). Je loopt in deze opleiding één jaar stage.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van beeldopname en -bewerking, videomontage, geluidsbewerking, werken met speciale effecten, lichttechniek en camerabediening. Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als natuurkunde, ondernemersvaardigheden, marketing en projectmanagement. Ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport staan op het lesprogramma.

Specialisaties

In de opleiding Audiovisuele media kies je bij aanmelding al direct een studierichting:

Jouw toekomst

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Bij de opleiding Audiovisuele media ontvang je thuisopdrachten, waarbij we kijken naar hoe je een verhaal opbouwt door middel van een serie beelden, en je gevoel voor beeld(bewerking). Ook maak je een digitale capaciteitentest en een beroepsbeeldtest (AMN-test). Je kunt je aanmelden tot 31 maart 2017.

Helaas kun je je voor deze opleiding voor komend schooljaar niet meer aanmelden. Klik op de button 'Aanmelden' om te zien bij welke opleidingen nog wel plaats is.

Wat kun je worden?

  • Filmproducent

    David is in 2013 geslaagd voor de opleiding Audiovisuele productie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Al tijdens zijn opleiding startte hij zijn eigen productiebedrijf. Zijn eerste speelfilm is in de maak.

    Lees interview

  • Fotograaf

    Nick Franken volgde de opleiding Fotografie op het GLR. Hij heeft zijn eigen fotostudio in Bergen op Zoom.

    Lees interview

Stel een vraag