Audiovisuele media

Audiovisuele media – film, video en fotografie - nemen in onze wereld een steeds belangrijkere rol in bij het vertellen van een verhaal (storytelling). Of het nu gaat om een korte film, een commercial, een fotoreportage of een bedrijfsfilm. In de opleiding Audiovisuele media van het Grafisch Lyceum Rotterdam kun jij je specialiseren in dit dynamische vakgebied waar alles draait om beeld.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

De AV-branche groeit al een aantal jaren flink. Er is dan ook veel vraag naar audiovisuele professionals: mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn. De opleiding Audiovisuele media duurt drie jaar, waarin je je kunt specialiseren op het gebied van stilstaand beeld (fotografie) of bewegend beeld (AV-specialist). Je loopt in deze opleiding één jaar stage.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van beeldopname en -bewerking, videomontage, geluidsbewerking, werken met speciale effecten, lichttechniek en camerabediening. Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als ondernemersvaardigheden en marketing. Ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport staan op het lesprogramma.

Specialisaties

In de opleiding Audiovisuele media kies je meteen bij aanmelding een specialisatie: Fotografie of AV-specialist: 

Bekijk het magazine

Jouw toekomst

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Voor de opleiding Audiovisuele media maak je ook een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per richting:

  • Fotografie:            64 plaatsen
  • Av-specialist:        192 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij de opleiding Audiovisuele media kies je meteen voor een richting. Ga naar de pagina met de richting van jouw keuze en meld je daar aan: