Audiovisuele media

In de mbo-opleiding Audiovisuele media specialiseer jij je in het dynamische vakgebied waar alles draait om beeld. Audiovisuele media, zoals film, video en fotografie nemen in onze wereld een steeds belangrijkere rol in bij het vertellen van een verhaal (storytelling). De AV-branche groeit dan ook al een aantal jaren flink. En er is veel vraag naar audiovisuele professionals. Mensen met gevoel voor beeld, die zowel creatief als technisch zijn.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Audiovisuele media

De opleiding Audiovisuele media duurt drie jaar. Je specialiseert je op het gebied van stilstaand beeld (fotografie) of bewegend beeld (AV-specialist). Je loopt in deze opleiding één jaar stage.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van beeldopname en -bewerking, videomontage, geluidsbewerking, werken met speciale effecten, lichttechniek en camerabediening.

Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als ondernemersvaardigheden en marketing. Ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport staan op het lesprogramma.

Specialisaties Audiovisuele media

In de opleiding Audiovisuele media kies je meteen bij aanmelding een specialisatie: Fotografie óf AV-specialist.

In de richting Fotografie leer je de digitale en traditionele fotografie door en door kennen. In de richting AV-specialist leer je alles over bewegend beeld in de breedste zin van het woord.

Bekijk het magazine

Raak geïnspireerd door het werk van onze studenten. En ontdek of jouw toekomst in de Audiovisuele media ligt.

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Voor de opleiding Audiovisuele media maak je ook een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per richting:

  • Fotografie:            64 plaatsen
  • Av-specialist:        128 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij de opleiding Audiovisuele Media kies je direct voor een richting. Kies jouw richting en meld je vervolgens aan.

Let op: voor de richting Fotografie kun je je niet meer aanmelden voor schooljaar 2018-2019. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.