<

AV-specialist

In de mbo-opleiding tot AV-specialist houd je je bezig met bewegend beeld in de breedste zin van het woord. Je bent iemand die denkt in verhalen. Je leert werken met camera’s en hoe je hiermee pakkende beelden kunt schieten, maar ook hoe je beelden digitaal bewerkt en monteert tot een mooi eindproduct. Of dat nu een film, muziekclip, tv-programma, videopresentatie of reclamecommercial is.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Audiovisueel Specialist

In de opleiding tot audiovisueel specialist leer je hoe je met de juiste mix van kadrering, camerastandpunt, compositie en techniek bepaalt welk verhaal je vertelt. En welke emotie je daarmee opwekt bij de kijker.

In de loop van het eerste jaar specialiseer je je door middel van keuzedelen in Video Design, waarbij de nadruk ligt op het bedenken van het verhaal en het vormgeven van het videomateriaal in de postproductie. Of Video Production, waarbij de nadruk ligt op het maken en bewerken van het videomateriaal (camera/editing). 

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Voor de opleiding Audiovisuele media maak je ook een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per richting:

  • Fotografie:            64 plaatsen
  • Av-specialist:        128 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Numerus fixus

Helaas kun je je voor deze opleiding niet meer aanmelden voor het schooljaar 2018-2019, het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Wat kun je worden?

  • Filmproducent

    David is in 2013 geslaagd voor de opleiding Audiovisuele productie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Al tijdens zijn opleiding startte hij zijn eigen productiebedrijf. Zijn eerste speelfilm is in de maak.

    Lees interview

Stel een vraag