<

Fotografie

In de mbo-opleiding Fotografie van het Grafisch Lyceum Rotterdam leer je de digitale en traditionele fotografie door en door kennen, zowel in de studio als op locatie. Je leert alles over camera-, belichtings- en scantechnieken, kleurmanagement en opname- en bestandsformaten.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Fotografie

Opleiding Fotografie

In fotografie is het heel belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen. Je doet veel ervaring op met studiofotografie, reportagefotografie, documentairefotografie, architectuurfotografie en landschapsfotografie. Bij portret-, model- en modefotografie leer je hoe je omgaat met mensen die je voor de camera krijgt.

Daarnaast leer je hoe je je foto’s digitaal kunt bewerken en bijzondere effecten meegeeft. En wat er nodig is om je foto’s technisch perfect te publiceren in verschillende media. Een perfecte richting voor iedereen die vakfotograaf wil worden.

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Voor de opleiding Audiovisuele Media bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Fotografie: 64 plaatsen
  • Video Design: 128 plaatsen
  • Video Production: 64 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, voor dit schooljaar kun je je niet meer aanmelden. De aanmelding voor volgend schooljaar (2022-2023) opent op 1 oktober 2021.

Wat kun je worden?

  • Fotograaf

    Nick Franken volgde de opleiding Fotografie op het GLR. Hij heeft zijn eigen fotostudio in Bergen op Zoom.

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag