<

Video Design

Als Video Designer ben je het creatieve brein achter videoproducties. Je bent een vormgever die verhalen vertelt met bewegend beeld en geluid. Je bedenkt verhalen, ontwikkelt concepten, schrijft scripts en maakt storyboards. Je hebt een goed gevoel voor beeld, typografie en storytelling. Spreekt dit je aan? Kies dan voor de mbo-opleiding Audiovisuele Media, richting Video Design.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Video Design

Opleiding Video Design

Naast het creatieve aspect van het vak heeft de video designer natuurlijk ook een technische uitdaging. Je leert werken met camera’s en apparatuur voor licht en geluid. Als de beelden zijn geschoten, laat jij je creativiteit los in de post-productie. Je leert werken met toonaangevende software om de beelden te monteren en visuele effecten toe te voegen. Met color correction en color grading voer je het concept en ontwerp dat je bedacht hebt verder door. Je gaat onder meer werken met Premiere Pro, After Effects, Davinci Resolve en Fusion.

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Voor de opleiding Audiovisuele Media bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Fotografie: 64 plaatsen
  • Video Design: 128 plaatsen
  • Video Production: 64 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Video Design.

Wat kun je worden?

  • Filmproducent

    David is in 2013 geslaagd voor de opleiding Audiovisuele productie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Al tijdens zijn opleiding startte hij zijn eigen productiebedrijf. Zijn eerste speelfilm is in de maak.

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag