<

Video Production

Kies je voor de mbo-opleiding Audiovisuele Media, richting Video Production, dan ligt de focus op de techniek: het maken en bewerken van videomateriaal. Je leert alles over cameratechniek en cameravoering, zowel voor opnamen met een losse camera (ENG) als in een studiosetting.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo

Bekijk de video over Video Production

Opleiding Video Production

In de opleiding Video Production leer je wanneer je welke shots moet toepassen en hoe je natuurlijke overgangen creëert. De juiste mix van kadrering, camerastandpunt, compositie en techniek bepaalt hoe jouw audiovisuele productie eruit komt te zien. Ook het plegen van eenvoudig onderhoud (schoonmaken apparatuur), het testen van de apparatuur, en kabel- en camera-assistentie behoort tot de opleiding. Verder leer je veel over video-editing, waarin je alle mogelijkheden leert benutten van montagesoftware als Avid en Final Cut Pro. Je gaat werken met beeldmengers, waveform­monitoren en vectorscopen. Ook ga je experimenteren met filmen in 3D en chromakey-techniek om bijzondere effecten te realiseren. 

Jouw Toekomst in de AV-Media

Na je opleiding kun je aan de slag bij omroepen, producenten van audiovisuele en geïntegreerde media, uitgeverijen en reclamebureaus, fotostudio’s, overheidsinstellingen en facilitaire bedrijven. Of als zelfstandig AV-specialist of fotograaf. Veel studenten hebben zo al een mooie toekomst opgebouwd. Verder leren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld op de Filmacademie of een academie voor beeldende kunst.

Is Audiovisuele Media iets voor jou?

Voor de wereld van Audiovisuele media moet je veel in huis hebben. Natuurlijk ben je dol op techniek en licht, beeld en geluid. Daarnaast ben je creatief en ga je graag met mensen om. Je vindt het geen probleem om in de avonduren en weekenden te werken en je weet ook onder druk het hoofd koel te houden. Ook ben je iemand die goed kan improviseren, snel problemen signaleert en oplost.

Toelating Audiovisuele media

Voor de opleiding Audiovisuele Media bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een of meerdere opdrachten. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Fotografie: 64 plaatsen
  • Video Design: 128 plaatsen
  • Video Production: 64 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

38 HOUR PROJECT

Studenten van de opleiding Video Production doen in het eerste jaar een challenge: maak in 38 uur een korte speelfilm. Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Bekijk dan deze video waar Char meedraait tijdens het 38 Hour Project.

Char draait mee met het 38 Hour Project

Wat kun je worden?

  • Filmproducent

    David is in 2013 geslaagd voor de opleiding Audiovisuele productie op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Al tijdens zijn opleiding startte hij zijn eigen productiebedrijf. Zijn eerste speelfilm is in de maak.

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag