Creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van styling, technisch vormgeven, signing en printmedia? Ben jij praktisch ingesteld en heb je interesse in alles wat met media te maken heeft? Dan is het vakgebied Creatieve productie iets voor jou. Met leuke en praktische opleidingen op niveau 2, 3 en 4 kun je verschillende kanten op binnen dit dynamische vakgebied.

niveau

2/3/4

duur

2/3 jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf basisberoepsgerichte leerweg

In het vakgebied Creatieve productie werk je mee aan de productie van grafische en interactieve media-uitingen en drukwerk. Denk aan advertenties, posters, brochures, websites en apps, maar ook tijdschriften, kranten, huisstijlen, verpakkingen, bedrukking van kleding en stoffen. Ook kun je werken aan de styling of sfeer van (interieur)winkels, bij fotoshoots en bij evenementen.

Opleidingen

Binnen het vakgebied Creatieve productie biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam de volgende opleidingen:

Bekijk het magazine

Jouw toekomst

Afhankelijk van de opleiding die je hebt gekozen, kun je later aan de slag bij allerlei soorten bedrijven. Bijvoorbeeld reclamebureaus, bedrijven in de sign-of graveersector, uitgeverijen, drukkerijen en copyshops, etalagebureaus, standbouwbedrijven of bij een bedrijf met een afdeling voor vormgeving van eigen media-uitingen of signing.

Iets voor jou?

Ben jij gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft? Heb je oog voor detail en kwaliteit en werk je graag samen met anderen? Houd je van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn? Dan is een opleiding in het vakgebied Creatieve productie iets voor jou. Ga naar onze website om meer te zien en te lezen over de verschillende opleidingen die wij bieden.

Toelatingsprocedure

Bij alle opleidingen is er een toelatingsprocedure die bestaat uit meerdere kennismakingactiviteiten. Zo maak je een digitale beroepsbeeldtest en woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Medewerker DTP (niveau 2): 39 plaatsen
  • Medewerker printmedia (niveau 2): 13 plaatsen
  • Medewerker sign (niveau 2): 26 plaatsen
  • Medewerker productpresentatie (niveau 2): 26 plaatsen
  • Sign (niveau 3/4): 32 plaatsen
  • Allround DTP (niveau 3): 64 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Ga naar de pagina met de opleiding van jouw keuze en meld je daar aan: