<

Creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van technisch vormgeven en signing? Ben jij praktisch ingesteld en heb je interesse in alles wat met media te maken heeft? Dan is het vakgebied Creatieve productie iets voor jou. Met leuke en praktische opleidingen op niveau 2 en 3 kun je verschillende kanten op binnen dit dynamische vakgebied.

niveau

2/3

duur

2/3 jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf basisberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Creatieve Productie

Creatieve Productie

In het vakgebied creatieve productie werk je mee aan de productie van grafische en interactieve media-uitingen en drukwerk. Denk aan advertenties, posters, brochures, websites en apps, maar ook tijdschriften, kranten, huisstijlen, verpakkingen, bedrukking van kleding en stoffen.

Opleiding Creatieve Productie

Binnen Creatieve Productie biedt het Grafisch Lyceum Rotterdam drie BOL-opleidingen: Medewerker Sign (niveau 2), Mediamaker (niveau 2) en Allround Mediamaker (niveau 3). 

Jouw toekomst in de Creatieve Productie

Afhankelijk van de opleiding die je hebt gekozen, kun je later aan de slag bij allerlei soorten bedrijven. Bijvoorbeeld reclamebureaus, bedrijven in de sign-of graveersector, uitgeverijen, drukkerijen en copyshops, etalagebureaus, standbouwbedrijven of bij een bedrijf met een afdeling voor vormgeving van eigen media-uitingen of signing.

Is Creatieve Productie iets voor jou?

Ben jij gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft? Heb je oog voor detail en kwaliteit en werk je graag samen met anderen? Houd je van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn? Dan is een opleiding in het vakgebied Creatieve productie iets voor jou.

Toelatingsprocedure

Bij alle opleidingen is er een toelatingsprocedure die bestaat uit meerdere kennismakingactiviteiten. Voor deze opleidingen woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Medewerker Sign / Mediamaker (niveau 2): 100 plaatsen
  • Allround Mediamaker (niveau 3): 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Kies jouw opleiding en meld je vervolgens aan.

Werken en leren (BBL)

Deze opleiding kun je ook in de BBL-route volgen. Klik hier voor meer informatie hierover.