<

Creatieve productie

Met de mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 in het vakgebied Creatieve productie ga je straks aan de slag in de creatieve wereld van styling, technisch vormgeven, signing en printmedia. Ben jij praktisch ingesteld en heb je interesse in alles wat met media te maken heeft? Dan is Creatieve productie echt iets voor jou.

niveau

2/3/4

duur

2/3 jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf basisberoepsgerichte leerweg

Creatieve Productie

In het vakgebied Creatieve productie leer je mee te werken aan de productie van grafische en interactieve media-uitingen en drukwerk. Denk aan advertenties, posters, brochures, websites en apps. Maar ook aan tijdschriften, kranten, huisstijlen, verpakkingen en de bedrukking van kleding en stoffen. Of de styling en sfeer van (interieur)winkels, bij fotoshoots en bij evenementen.

Opleiding Creatieve Productie

Binnen het vakgebied Creatieve productie bieden we uitdagende en praktische opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Hiermee kun je alle kanten op binnen het dynamische vakgebied Creatieve productie.

Medewerker creatieve productie is een praktische opleiding op niveau 2 voor als je interesse hebt in alles wat met media te maken heeft. Allround DTP is een uitdagende opleiding op niveau 3 voor als je gevoel hebt voor kleur, vormgeving en kwaliteit en je graag met computers werkt. Sign is een dé opleiding op niveau 3 en 4 voor als je alles wilt leren over het produceren en aanbrengen van allerlei soorten visuele communicatie.

Jouw toekomst in de Creatieve Productie

Afhankelijk van de opleiding die je hebt gekozen, kun je later aan de slag bij allerlei soorten bedrijven. Bijvoorbeeld reclamebureaus, bedrijven in de sign-of graveersector, uitgeverijen, drukkerijen en copyshops, etalagebureaus, standbouwbedrijven of bij een bedrijf met een afdeling voor vormgeving van eigen media-uitingen of signing.

Is Creatieve Productie iets voor jou?

Ben jij gek op alles wat met media en creativiteit te maken heeft? Heb je oog voor detail en kwaliteit en werk je graag samen met anderen? Houd je van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn? Dan is een opleiding in het vakgebied Creatieve productie iets voor jou.

Toelatingsprocedure

Bij alle opleidingen is er een toelatingsprocedure die bestaat uit meerdere kennismakingactiviteiten. Voor deze opleidingen woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2019 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Medewerker Creatieve Productie (niveau 2): 104 plaatsen
  • Sign (niveau 3/4): 32 plaatsen
  • Allround DTP (niveau 3): 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.