<

Allround DTP

In de mbo-opleiding Allround DTP leer je om van de ruwe ontwerpen van vormgevers mooie lay-outs te maken. Zowel voor printmedia als websites. Heb jij gevoel voor kleur, vormgeving en kwaliteit? En werk je graag met computers? Kies dan voor de uitdagende mbo-opleiding Allround DTP van het Grafisch Lyceum Rotterdam.

niveau

3

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Allround DTP

Teksten, foto's en illustraties bewerken en elke pagina tot in detail opbouwen. Dat doet een DTP'er. In de opleiding Allround DTP leer je alles over het voorbereiden van gedrukte en digitale media: het digitaliseren van een lay-out, het opmaken van pagina's (voor printmedia en internet), het aanbrengen van kleuren en speciale effecten en het maken van meerpagina-producten.

Allround DTP is een veelzijdige opleiding. Want ook het (creatief) bewerken van foto's, het digitaal uitwerken van tekeningen en ontwerpen én het werken met moderne technologie heb jij straks helemaal in de vingers.

In je opleiding werk je veel in de speciale DTP-lokalen van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook staan er uitgebreide stageperiodes op het programma.

Vakken

Je doet veel ervaring op met alle grafisch software, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign. Je leert werken met verschillende soorten scanners en je bent straks helemaal thuis in prepress-technologie: je weet wat PDF, trapping en postscript is en je weet hoe je drukwerk in de beste kwaliteit aanlevert bij een drukkerij. Andere vakken zijn bijvoorbeeld typografie en lay-out, creatief beeldbewerken, scannen opmaak voor mobiele apparaten, de opmaak van een website en kleurmanagement.

Jouw toekomst als Allround DTP-er

Na je opleiding liggen jouw kansen bij tijdschriften, kranten en websites en in het bedrijfsleven. Denk dan aan functies bij reclamebureaus en drukkerijen, multimediabureaus of op de vormgeefafdeling van grote bedrijven en organisaties.

Doorstromen naar een opleiding op niveau 4 is ook mogelijk. Bijvoorbeeld naar de opleiding Mediamanagement of Mediavormgeven (mits je creatief genoeg bent).

Is Allround DTP iets voor jou?

Werk jij graag met computers en heb je gevoel voor vormgeving, kleur en kwaliteit? Lijkt het je leuk om de ontwerpen van vormgevers uit te werken tot mooie lay-outs? En kun je nauwkeurig werken? Dan is de opleiding Allround DTP voor jou de juiste keus!

Toelating Allround DTP

Voor deze opleiding woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR en maak je een opdracht. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2019 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Allround DTP (niveau 3): 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Allround DTP.

Wat kun je worden?

  • DTP'er

    Kristian studeerde in 2007 af. Inmiddels werkt hij bij een drukkerij en houdt zich bezig met de opmaak en ontwerp van printmedia, van visitekaartjes en flyers tot tijdschriften.

    lees interview

Stel een vraag