<

Medewerker creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van styling, technisch vormgeven, signing en printmedia? Start dan op het Grafisch Lyceum Rotterdam met de tweejarige mbo-opleiding Medewerker creatieve productie op niveau 2. Een leuke en praktische opleiding voor iedereen die interesse heeft in alles wat met media te maken heeft!

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Basisberoepsgerichte leerweg

Opleiding Medewerker Creatieve Productie

In de opleiding Medewerker creatieve productie begin je met het aanleren van alle basisvaardigheden. Vervolgens ga je je specialiseren in de richting waarvoor je je hebt aangemeld. Ook ga je stage lopen bij een bedrijf dat past bij de specialisatie die je hebt gekozen.

Vakken

In de opleiding Medewerker creatieve productie krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, colormanagement en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn.

Natuurlijk ontbreken ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport niet.

Specialisaties

De opleiding Medewerker creatieve productie duurt twee jaar en heeft vier richtingen. In de opleiding tot Medewerker printmedia leer je hoe je drukwerk in de mooiste kwaliteit van de drukpersen laat rollen. In de opleiding tot Medewerker sign leer je aangeleverde beelden, teksten en ontwerpen digitaal opmaken en voorbereiden voor productie. In de opleiding tot Medewerker productpresentatie leer je alles over het inrichten van winkels en het maken van etalages. En in de opleiding tot Medewerker DTP leer je alles over het maken van reclame-uitingen zoals folders, posters en brochures.

Jouw toekomst als Medewerker Creatieve Productie

Na de opleiding zijn er volop mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Bijvoorbeeld in de opleidingen Sign, DTP of Printmedia. Je kunt ook aan het werk gaan in de creatieve industrie.

Is Medewerker Creatieve Productie iets voor jou?

Als Medewerker creatieve productie is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Toelating Medewerker creatieve productie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per specialisatie:

 • Medewerker DTP: 39 plaatsen
 • Medewerker printmedia: 13 plaatsen
 • Medewerker sign: 26 plaatsen
 • Medewerker productpresentatie: 26 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij de opleiding Medewerker creatieve productie kies je meteen een specialisatie. Kies jouw specialisatie en meld je vervolgens aan.

Wat kun je worden?

 • Nabewerker

  Mariska Hardenbol ging in 1994 naar het GLR en volgde de specialisatie Nabewerken binnen de opleiding Printmedia

  Lees interview

 • DTP'er

  Kristian studeerde in 2007 af. Inmiddels werkt hij bij een drukkerij en houdt zich bezig met de opmaak en ontwerp van printmedia, van visitekaartjes en flyers tot tijdschriften.

  Lees interview

 • Printoperator

  Paul Minderhout zat van 2009 tot en met 2012 op het GLR. Hij startte eerst met de niveau 2 opleiding Medewerker Sign. Hij kreeg de smaak te pakken en stroomde door naar de niveau 3 opleiding Allround Signmaker.

  Lees interview

Stel een vraag