Medewerker DTP

In de mbo-opleiding Medewerker DTP leer je alles over het maken van reclame-uitingen zoals folders, posters en brochures. Je combineert teksten, foto's en illustraties tot mooie lay-outs. Je werkt veel met de computer en opmaakprogramma's als Photoshop en InDesign. Na de opleiding kun je aan de slag als medewerker bij een grafisch bureau, reclamebureau, drukkerij of op de communicatieafdeling van een bedrijf. Of je leert verder op niveau 3 als Allround DTP'er.

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Basisberoepsgerichte leerweg

Vakken

In de opleiding Medewerker creatieve productie krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn. Natuurlijk ontbreken ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport niet. 

Iets voor jou?

Als Medewerker creatieve productie is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Toelating Medewerker creatieve productie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per specialisatie:

  • Medewerker DTP: 39 plaatsen
  • Medewerker printmedia: 13 plaatsen
  • Medewerker sign: 26 plaatsen
  • Medewerker productpresentatie: 26 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Medewerker creatieve productie (Medewerker DTP).

Stel een vraag