<

Medewerker printmedia

In de mbo-opleiding Medewerker printmedia leer je hoe je drukwerk - zoals kranten, tijdschriften, stickers of behang – in de mooiste kwaliteit van de (digitale) drukpersen laat rollen. Ook het regelen van de inkt- en papiertoevoer hoort hierbij. Als het drukwerk gereed is, moet het nog gesneden, gevouwen, vergaard of gehecht worden. Dat noemen we nabewerking en ook hier maak je kennis mee. Na niveau 2 kun je als medewerker aan de slag bij onder meer drukkerijen en copyshops. We bieden je ook de mogelijkheid verder te leren op niveau 3 in de opleiding Printmedia.

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

basisberoepsgerichte leerweg

Vakken

In de opleiding krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn.

Natuurlijk ontbreken ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport niet. Praktijkervaring doe je op in het Productiehuis van het GLR en tijdens je stage in het bedrijfsleven.

Is Medewerker printmedia iets voor jou?

Als Medewerker printmedia is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is de opleiding Medewerker creatieve productie met als uitstroom Medewerker printmedia iets voor jou.

Toelating Medewerker creatieve productie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per specialisatie:

  • Medewerker DTP: 39 plaatsen
  • Medewerker printmedia: 13 plaatsen
  • Medewerker sign: 26 plaatsen
  • Medewerker productpresentatie: 26 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Medewerker creatieve productie (Medewerker printmedia).

Wat kun je worden?

  • Nabewerker

    Mariska Hardenbol ging in 1994 naar het GLR en volgde de specialisatie Nabewerken binnen de opleiding Printmedia.

    Lees interview

Stel een vraag