<

Medewerker printmedia

In de mbo-opleiding Medewerker printmedia leer je hoe je drukwerk - zoals kranten, tijdschriften, stickers of behang – in de mooiste kwaliteit van de (digitale) drukpersen laat rollen. Ook het regelen van de inkt- en papiertoevoer hoort hierbij. Als het drukwerk gereed is, moet het nog gesneden, gevouwen, vergaard of gehecht worden. Dat noemen we nabewerking en ook hier maak je kennis mee in deze opleiding.

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BBL

toelating

vmbo *

basisberoepsgerichte leerweg

Vakken

In de opleiding krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn.

Is Medewerker printmedia iets voor jou?

Als Medewerker printmedia is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is de opleiding Medewerker creatieve productie met als uitstroom Medewerker printmedia iets voor jou.

Let op: aanmelden

Vanwege het geringe aantal aanmeldingen voor deze opleiding, heeft het Grafisch Lyceum Rotterdam besloten om Medewerker Printmedia alleen nog aan te bieden als BBL-opleiding. Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam via het Stagebureau (stagebureau@glr.nl). Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school.

Januari 2019

Wat kun je worden?

  • Nabewerker

    Mariska Hardenbol ging in 1994 naar het GLR en volgde de specialisatie Nabewerken binnen de opleiding Printmedia.

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag