<

Medewerker Sign

In de mbo-opleiding Medewerker sign leer je beletteringen en signproducten voor onder andere winkelgevels en auto's, reclameborden, bewegwijzering, vlaggen en spandoeken maken. In de opleiding tot Medewerker sign leer je aangeleverde beelden, teksten en ontwerpen digitaal opmaken en voorbereiden voor productie. Je leert werken met allerlei hightech apparatuur, zoals printers, plotters, hittepersen en graveer- en freesmachines. Als Medewerker sign kun je aan de slag bij sign- en/of graveerbedrijven. Of je leert verder op niveau 3 als Allround Signmaker.

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Basisberoepsgerichte leerweg

Vakken

In de opleiding krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn.

Natuurlijk ontbreken ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport niet. Praktijkervaring doe je op in het Productiehuis van het GLR en tijdens je stage in het bedrijfsleven.

Is Medewerker sign iets voor jou?

Als Medewerker sign is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is de opleiding Medewerker creatieve productie met als uitstroom Medewerker sign iets voor jou.

Toelating Medewerker creatieve productie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per specialisatie:

  • Medewerker DTP: 39 plaatsen
  • Medewerker printmedia: 13 plaatsen
  • Medewerker sign: 26 plaatsen
  • Medewerker productpresentatie: 26 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Numerus fixus

Helaas kun je je voor deze opleiding niet meer aanmelden voor het schooljaar 2018-2019, het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Stel een vraag