<

Sign

In de mbo-opleiding Sign leer je alles over het produceren en aanbrengen van visuele reclame. Een groot reclamedoek aan de gevel van een gebouw, een bedrijfsauto die volledig is bestickerd of een mooi beletterde stand op een beurs. Dit is allemaal het werk van signmakers.

niveau

3/4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Sign

Je vindt zowel technische als creatieve elementen in onze opleiding Sign. Je leert hoe je logo's, teksten en ontwerpen digitaal opmaakt, hoe je ze voorbereidt voor productie. En hoe je de gebruikte apparatuur in de signbranche goed bedient.

Ook het aanbrengen en monteren van de belettering komt uitgebreid aan bod. Elke ondergrond stelt namelijk andere eisen aan het materiaal, de productietechniek en de montage. De opleiding Sign is een brede opleiding die je klaarstoomt voor het vak van signmaker.

Vakken

Binnen de opleiding Sign krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, kleurenleer, werken met designsoftware en desktoppublishing. Uiteraard ontbreken productietechnieken als full color printen op folies, plotten, snijden, frezen en graveren niet op het programma.

MBO-niveaus 3 en 4

De opleiding Sign kun je volgen op niveau 3 en 4. Als Allround signmaker (niveau 3) leer je alles over het produceren en monteren van signproducten. Als Signspecialist (niveau 4) hou je je ook bezig met de bedrijfsvoering.

Aanmelden

Bij de opleiding Sign kies je eerst een niveau. Ga naar de pagina met niveau 3 of 4 en meld je daar aan:

Wat kun je worden?

  • Printoperator

    Paul Minderhout zat van 2009 tot en met 2012 op het GLR. Hij startte eerst met de niveau 2 opleiding Medewerker Sign. Hij kreeg de smaak te pakken en stroomde door naar de niveau 3 opleiding Allround Signmaker.

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag