<

Allround Signmaker

In de mbo-opleiding Allround Signmaker niveau 3 leer je niet alleen alles over het produceren en monteren van signproducten, maar houd je je ook bezig met bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een enorm reclamedoek op een gebouw of de bewegwijzering in een ziekenhuis, als Allround Signmaker ben je altijd bezig met het overbrengen van (reclame)boodschappen.

niveau

3

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Allround Signmaker

In de opleiding Allround Signmaker draait alles om 'visuele communicatie', ofwel: hoe breng je een (reclame)boodschap over aan het publiek. Reclame op de gevel van een winkel, billboards langs de weg, reclameborden langs het voetbalveld, een bestickerde auto… allemaal voorbeelden van signmaking.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management, en je leert werken met designsoftware. Uiteraard ontbreken productietechnieken als full color printen op folies, plotten, snijden, frezen en graveren niet op het programma.

Naast deze technische vakken krijg je vakken als leidinggeven, communiceren, organiseren en leer je omgaan met tijdsdruk en budget. Ook het vak ondernemersvaardigheden neemt een belangrijke plaats in, net als de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

Jouw toekomst als Allround Signmaker

Als Allround Signmaker kun je in een afwisselende functie aan de slag bij gespecialiseerde sign- en beletteringsbedrijven, graveerbedrijven of in de standbouw.

Is Allround Signmaker iets voor jou?

Houd je er niet van om de hele dag achter een bureau te zitten en werk je graag in teamverband? Ben je praktisch ingesteld en heb je gevoel voor techniek? Kun je daarnaast presteren onder tijdsdruk, en is ondernemen iets voor jou? Dan is de opleiding Sign iets voor jou.

Toelating Sign

Voor deze opleiding woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR en maak je een opdracht. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure. 

Numerus fixus

Meld je vóór 1 april 2019 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Sign (niveau 3/4): 32 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Wat kun je worden

  • Allround Signmaker

    Clay Visser heeft van 2008 tot 2011 de opleiding Allround Signmaker gevolgd en treedt nu in zijn vaders voetsporen bij ABS Reclame .

    Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag