<

Signspecialist

In de mbo-opleiding tot Signspecialist leer je alles over het vak signmaking: het produceren en aanbrengen van allerlei soorten visuele communicatie. Bijvoorbeeld: autoreclame, gevelreclame en lichtreclame. Een groot reclamedoek aan de gevel van een gebouw, een bedrijfsauto die volledig is bestickerd of een mooi beletterde stand op een beurs. Dit is allemaal het werk van signmakers.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Sign Specialist

Voor een signmaker is geen dag hetzelfde. De ene dag zorg je voor de prachtige belettering van een winkelgevel voor een kleine ondernemer en de volgende dag werk je aan een grote beursstand voor een internationale onderneming. Je leert hoe je beelden, teksten en ontwerpen digitaal opmaakt en voorbereidt voor productie. Ook het aanbrengen en monteren van verschillende signproducten komt uitgebreid aan bod.

Naast deze technieken, leer je overzicht houden over het totale productieproces en de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied toe te passen. Praktijkervaring doe je op in het Productiehuis van het GLR en tijdens je stage in het bedrijfsleven.

Vakken

Je krijgt vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management, en je leert werken met designsoftware. Uiteraard ontbreken productietechnieken als full color printen op folies, plotten, snijden, frezen en graveren niet op het programma.

Naast deze technische vakken krijg je vakken als leidinggeven, communiceren, organiseren en leer je omgaan met tijdsdruk en budget. Ook het vak ondernemersvaardigheden neemt een belangrijke plaats in, net als de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

Jouw toekomst als Signspecialist

Als Signmaker of Signspecialist kun je in een afwisselende functie aan de slag bij gespecialiseerde sign- en beletteringsbedrijven, graveerbedrijven of in de standbouw. Bovendien kun je als signspecialist een eigen signstudio opzetten.

Is Signspecialist iets voor jou?

Houd je er niet van om de hele dag achter een bureau te zitten en werk je graag in teamverband? Ben je praktisch ingesteld en heb je gevoel voor techniek? Kun je daarnaast presteren onder tijdsdruk, en is ondernemen iets voor jou? Dan is de opleiding Sign iets voor jou.

Toelating Sign

Voor deze opleiding woon je een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR en maak je een opdracht. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure. 

Numerus fixus

Meld je vóór 1 april 2019 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Sign (niveau 3/4): 32 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag