<

Mediamanagement

In de mbo-opleiding Mediamanagement leer je mediaproducties begeleiden, evenementen organiseren en klanten adviseren. Mediamanagement is een uitdagende opleiding voor ondernemende studenten die houden van organiseren en regelen. Ben jij de spin in het web waar de wereld van media, entertainment en technologie op wacht? Dan heten wij je welkom in de creatieve wereld van de mediamanager.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Mediamanagement

Opleiding Mediamanagement

In de opleiding Mediamanagement werk je aan leuke en realistische projecten die een goed beeld geven van het beroep. Samenwerken is in dit vakgebied het toverwoord. Want grote mediaprojecten en campagnes doe je nooit alleen.

Als manager in de creatieve industrie weet je wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van verschillende mediaproducten. Of dat nu een tijdschrift, app, game of televisiecommercial is. In de opleiding Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam leer je hoe je projecten aanstuurt en hoe je een mediacampagne opzet.

Vakken

In de opleiding Mediamanagement krijg je vakken op het gebied van management, financiën, economie, planning en logistiek, projectmanagement, communicatie en marketing. Daarnaast leer je alles over de productie van gedrukte media, digitale media en film- en videoproducties. Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

In deze driejarige opleiding loop je in totaal 30 weken stage bij een bedrijf, waar je ook afstudeert. Tijdens het afstuderen werk je mee aan events of aan de ontwikkelingen van een mediaproduct waarbij je als startend beroepsoefenaar beoordeeld wordt.

Jouw toekomst als mediamanager

Als mediamanager kun je alle kanten op in de creatieve industrie. Je kunt aan de slag bij onder meer communicatiebureaus, reclamebureaus, evenementenbureaus, omroepen en drukkerijen. Of je start een eigen bedrijf. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd.

Liever verder leren in het hbo? Denk dan eens aan Media & Entertainment Management, Communicatie of Commerciële economie.

Is Mediamanagement iets voor jou?

Ben je ondernemend, houd je van organiseren en regelen, werk je graag samen met anderen? En wil je werken in een creatieve wereld waar je niet de hele dag achter een bureau zit? Dan is de opleiding Mediamanagement echt iets voor jou.

Toelating Mediamanagement

Voor de opleiding Mediamanagement bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Mediamanagement:           128 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Mediamanagement.

GLR Snooze Event

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag