Mediatechnologie

In onze maatschappij is digitale technologie niet meer weg te denken. Van de apps op je smartphone tot de livestreams op internet, het werkt allemaal dankzij vooruitstrevende informatietechnologie. Heb jij een passie voor ICT en de nieuwste mediatechnieken? Dan is de opleiding Mediatechnologie van het Grafisch Lyceum Rotterdam iets voor jou.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

In de opleiding Mediatechnologie doe je veel specialistische kennis op van media, apparatuur en software. Je werkt regelmatig in teams, ook met studenten van andere opleidingen, aan realistische praktijkopdrachten. De opleiding duurt drie jaar, waarvan je het laatste jaar stageloopt bij een bedrijf.

Specialisaties

De opleiding Mediatechnologie heeft twee specialisaties: Applicatie- en mediaontwikkelaar en Netwerk- en mediabeheerder. Meteen bij je aanmelding kies je voor één van deze twee specialisaties:

Bekijk het magazine

Jouw toekomst

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen. Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale communicatie.

Iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per richting:

  • Applicatie- en mediaontwikkelaar: 160 plaatsen
  • Netwerk- en mediabeheerder:         32 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij de opleiding Mediatechnologie kies je meteen voor een richting. Ga naar de pagina met de richting van jouw keuze en meld je daar aan: