<

Mediatechnologie

Met de mbo-opleiding Mediatechnologie kun je straks overal aan de slag als software developer, netwerkbeheerder of media system engineer. Want in de wereld van media en entertainment is digitale technologie niet weg te denken. Van de apps op je smartphone tot de livestreams op het internet. Het werkt allemaal dankzij vooruitstrevende informatietechnologie.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Mediatechnologie

Heb jij een passie voor ICT en de nieuwste mediatechnieken? Dan is de opleiding Mediatechnologie van het Grafisch Lyceum Rotterdam echt iets voor jou. 

In deze opleiding doe je veel specialistische kennis op van media, apparatuur en software. En je werkt regelmatig in teams aan realistische praktijkopdrachten. Ook met studenten van andere opleidingen. Deze opleiding duurt drie jaar, waarvan je het laatste jaar stage loopt bij een bedrijf.

Specialisaties Mediatechnologie

De opleiding Mediatechnologie heeft twee specialisaties. In de opleiding Software Developer leg je een brede basis op het gebied van programmeren. En in de opleiding IT Systems & Devices leer je systemen beheren, installeren en configureren. Meteen bij je aanmelding kies je voor één van deze twee specialisaties.

Jouw toekomst in de Mediatechnologie

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de hbo-opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale Communicatie.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Voor deze opleiding bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Software developer: 160 plaatsen
  • IT Systems & Devices: 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij Mediatechnologie kies je een van de volgende opleidingen en daar meld je je voor aan.