<

Applicatie- en mediaontwikkelaar

In de ICT-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leg je een brede basis op het gebied van programmeren (ook voor het mobiele platform), database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar

Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwe apps, we kijken video on demand, streamen muziek, gamen online en slaan documenten op in de cloud. Een veelheid aan technologie maakt dit mogelijk. In deze specialisatie leg je een brede basis op het gebied van programmeren (ook voor het mobiele platform), database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.

Vakken

Je verdiept je onder meer in PHP, HTML/CSS, Javascript, ASP.NET, WordPress, jQuery, C# en game-engines. Je leert hoe je een mobiele game- of webapplicatie opzet en geschikt maakt voor computers, tablets en smartphones.

Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

Jouw toekomst in de Mediatechnologie

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale communicatie.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2019 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Applicatie- en mediaontwikkelaar:   160 plaatsen
  • Netwerk- en mediabeheerder:         48 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag