<

Applicatie- en mediaontwikkelaar

In de ICT-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leg je een brede basis op het gebied van programmeren (ook voor het mobiele platform), database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar

In de mbo-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar studeer je af in de richting Media of de richting Game. Dit is afhankelijk van het soort bedrijf waar je stage loopt. In een stagebedrijf dat gericht is op mediaontwikkeling leer je hoe je een goede webapplicatie en/of app bouwt. Loop je stage in een gamebedrijf, dan leer je hoe je 2D- en 3D-games of simulaties bouwt.

Vakken

Je verdiept je onder meer in PHP, HTML5/CSS3, ASP.NET, WordPress, JQuery, Unity en netwerkgames. Je leert hoe je een game- of webapplicatie opzet en geschikt maakt voor computers, tablets en smartphones. Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport.

Jouw toekomst in de Mediatechnologie

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale communicatie.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Je maakt een digitale beroepsbeeldtest en woont een voorlichtingsbijeenkomst bij op het GLR. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld.

Numerus Fixus

Voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per richting:

  • Applicatie- en mediaontwikkelaar: 160 plaatsen
  • Netwerk- en mediabeheerder:         32 plaatsen

Meld je aan vóór 1 april 2018, maar let op: een opleiding kan ook eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Numerus fixus

Helaas kun je je voor deze opleiding niet meer aanmelden voor het schooljaar 2018-2019, het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Stel een vraag