<

IT Systems & Devices

In de mediawereld is een groeiende behoefte aan goed opgeleide IT’ers met specialistische kennis van beeld, geluid en alle techniek die daarachter schuilgaat. In de specialisatie IT Systems & Devices ga je aan de slag met de uiteenlopende techniek uit de wereld van audio en video.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over IT Systems & Devices

Opleiding IT Systems & Devices

In de richting IT Systems & Devices leer je basis IT-vaardigheden, waarbij het werken met virtualisatie, netwerken, cloud en Windows- en Linux-servers aan bod komen. Daarnaast leer je in projecten hoe je IT-systemen en audiovisuele apparatuur met elkaar integreert.

Verder staan er drie belangrijke onderwerpen op het programma:

 • Techniek in de audiovisuele wereld: hierbij leer je alles over onder meer mobiele regie bij evenementen en het werken met multi-projectie (technisch goed beeld creëren via beamers, meerdere beeldschermen en 3D-videomapping).
 • Live broadcast: hierbij leer je om een foutloze livestream op te zetten voor verschillende apparaten, zoals mobiel en computer. Ook ga je aan de slag met virtuele studio’s en augmented reality.
 • Systeemintegratie: het integreren van audio en video met wifi, toegangscontrole, beveiliging, projectie en communicatiesystemen. Je leert hier een ‘totaaloplossing’ maken voor bedrijven, huizen of bijvoorbeeld grote plezierjachten.

Vakken

Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer, loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en sport.

Jouw toekomst in de Mediatechnologie

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de hbo-opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale Communicatie.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Voor deze opleiding bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

 • Software developer: 160 plaatsen
 • IT Systems & Devices: 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Wat kun je worden?

 • ICT-specialist

  Danny Emmerik volgde de opleiding Mediatechnologie op het GLR. Hij werkt nu bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Lees interview

 • Ondernemer

  Erik van Heck heeft zowel zijn vmbo als mbo-opleiding gevolgd op het GLR. Nu leert hij verder op het hbo en heeft hij zijn eigen bedrijf.

  Lees interview

 • Servicedesk medewerker

  Siddharth Roeplal volgde de studierichting Workflow-beheer in de media. In 2013 behaalde hij zijn diploma. Nu werkt hij als Servicedesk medewerker.

  Lees interview

 • Bachelor Information and Communication Technology

  Jennifer Wennekers heeft de opleiding Mediatechnologie gevolgd, met als specialisatie Workflow Beheer. Inmiddels heeft zij de hbo-studie System and Network Engineering met veel succes afgerond en wil ze nog verder leren om een master te halen.

  Lees interview

 • Ondernemer

  Wout Bakker heeft de opleiding Mediatechnologie gevolgd. Tijdens de opleiding startte hij al zijn eigen bedrijf: GB Designers.

  Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag