<

Software developer

In de ICT-opleiding Software Developer leg je een brede basis op het gebied van programmeren (ook voor het mobiele platform), database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Software Developer

Opleiding Software Developer

Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwe apps, we kijken video on demand, streamen muziek, gamen online en slaan documenten op in de cloud. Moderne technologie maakt dit allemaal mogelijk. In de specialisatie Software Developer leg je een brede basis op het gebied van programmeren, database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.

Vakken

Je verdiept je in diverse programmeertalen en je leert bijvoorbeeld hoe je een mobiele game- of webapplicatie opzet en geschikt maakt voor computers, tablets en smartphones. Als Software Developer is het ook belangrijk om klantgericht, kritisch, probleemoplossend, analytisch, inventief en flexibel te zijn. Daar besteden we veel aandacht aan in de opleiding. Natuurlijk maak je kennis met de nieuwste technologieën en verdiep je je in onderwerpen als Internet of Things, Extended Reality, (augmented reality, virtual reality) ofwel XR, Digital Signage en Smart Technologies.

Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer, loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en sport.

 

Jouw toekomst in de Mediatechnologie

Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen.

Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de hbo-opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale Communicatie.

Is Mediatechnologie iets voor jou?

Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.

Toelating Mediatechnologie

Voor deze opleiding bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Software developer: 160 plaatsen
  • IT Systems & Devices: 64 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag