niveau
duur
vorm
toelating
Welkom in de ‘creative world’ van het Grafisch Lyceum Rotterdam! In dit hoofdstuk kom je alles te weten over onze mbo-opleidingen.
Wil je na de basisschool al naar het Grafisch Lyceum Rotterdam? Dan kun je terecht op onze VMBO-afdeling: het VMBO voor Vormgeven en Media.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft een uitstekende relatie met de bedrijven in de brede creatieve sector. Dit uit zich onder meer in hun betrokkenheid bij de invulling van stages en hun zitting in de beroepenveldcommissies.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. Het GLR wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief en innovatief beroepsonderwijs te verzorgen voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry.
Welcome to the Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), the Dutch creative college for media, design & technology. The GLR is the largest creative college of its kind in the Netherlands. With over 400 qualified staff and educators and more than 4,000 ambitious students, the GLR offers a broad range of college-level educational programs dedicated to preparing our students for future careers in the media, design & technology industries.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255 (Visiting address)
3032 AD ROTTERDAM
Postbox 1680 (Mail
address)
3000 BR ROTTERDAM
The Netherlands
Tel.: +31 (0)88 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Op het Grafisch Lyceum Rotterdam is het geen moment saai, er gebeurt altijd wel wat! Open dagen, exposities, studenten die werken aan interessante projecten… Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Ben je op zoek naar een opleiding, wil je meer weten over de toelatingseisen of ben je benieuwd naar het werk van studenten? Typ hieronder je zoekterm in.
Grafisch Lyceum Rotterdam (MBO/Hoofdgebouw)
Heer Bokelweg 255 (Hoofdgebouw)
3032 AD Rotterdam
Postbus 1680
3000 BR Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Grafisch Lyceum Rotterdam (VMBO voor Vormgeven en Media)
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 25
E-mail: vmbo@glr.nl
In de ICT-opleiding Software Developer leg je een brede basis op het gebied van programmeren (ook voor het mobiele platform), database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.
niveau
duur
vorm
toelating
Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwe apps, we kijken video on demand, streamen muziek, gamen online en slaan documenten op in de cloud. Moderne technologie maakt dit allemaal mogelijk. In de specialisatie Software Developer leg je een brede basis op het gebied van programmeren, database-ontwerp en -gebruik, scripting, interactieontwerp en projectmatig werken.
Je verdiept je in diverse programmeertalen en je leert bijvoorbeeld hoe je een mobiele game- of webapplicatie opzet en geschikt maakt voor computers, tablets en smartphones. Als Software Developer is het ook belangrijk om klantgericht, kritisch, probleemoplossend, analytisch, inventief en flexibel te zijn. Daar besteden we veel aandacht aan in de opleiding. Natuurlijk maak je kennis met de nieuwste technologieën en verdiep je je in onderwerpen als Internet of Things, Extended Reality, (augmented reality, virtual reality) ofwel XR, Digital Signage en Smart Technologies.
Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer, loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en sport.
Met de kennis en vaardigheden die je met deze opleiding opdoet, ben je straks klaar om je verder te ontwikkelen in een afwisselende ICT-functie binnen de creatieve mediawereld. Denk aan bedrijven die websites, apps en games maken, of audiovisuele productiebedrijven en omroepen.
Doorleren op het hbo kan ook, bijvoorbeeld in de hbo-opleidingen Mediatechnologie, Multimedia Design, ICT Media Design, Gamedevelopment, Informatica of Digitale Communicatie.
Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken en je hebt veel belangstelling voor computers, digitale technologie en media. Jij vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en kun je goed omgaan met tijdsdruk.
Voor deze opleiding bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.
Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:
De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.
Meld je nu aan voor de opleiding Software Developer.