Mediavormgeven

Logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties… als mediavormgever maak je krachtige ontwerpen voor allerlei media-uitingen en werk je aan mediacampagnes mét impact. Een perfect startpunt voor een creatieve carrière in de wereld van media en vormgeven.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

De opleiding Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam is een leuke, afwisselende opleiding voor studenten die creatief én handig met de computer zijn. De opleiding duurt drie jaar, waarvan een jaar stage.

Vakken

In de opleiding tot mediavormgever leer je werken met kleur, vlakverdeling, lettertypes, illustraties, foto’s en bewegend beeld. Je leert hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast, zowel digitaal als handmatig. Je verdiept je in software als Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop, en Cinema 4D, Muse en Dreamweaver. Ook volg je vakken op het gebied van kunst, conceptontwikkeling, presentatietechnieken en ondernemersvaardigheden. De vakken Engels, Nederlands, rekenen, sport en maatschappijleer staan ook op het programma. Het is belangrijk dat je later in je werk goed kunt samenwerken en dat je creatief, onderzoekend, probleemoplossend en betrouwbaar bent. Daarom besteden we in de opleiding ook veel aandacht aan de ontwikkeling van de juiste beroepshouding.

Richtingen

Het vakgebied mediavormgeving is breed. Daarom kies je meteen bij het aanmelden voor een richting: Graphic Design óf Visual Design. Het grootste deel van de opleiding is voor alle studenten hetzelfde. De verschillen tussen de richtingen komen vooral tot uiting in het soort eindproducten waar je aan werkt. Klik op Graphic Design of Visual Design en lees meer over deze richtingen:

Bekijk het magazine

Excellentie

Voor talentvolle studenten van de opleiding Mediavormgeven zijn er diverse mogelijkheden om te excelleren. Zo is er ‘de Plusklas’, waarbij je een creatief portfolio maakt en leert werken zoals ze dat op een kunstacademie doen. Daarnaast hebben we ‘de Masterclass’, een programma voor excellente studenten die gaan werken aan grote mediacampagnes en wedstrijden. Je kunt ook de ‘Bridging-lessen’ volgen, waarbij je na het GLR binnen een jaar je bachelor-diploma kunt behalen op The University of Northampton (School of the Arts). Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Leerlingprofiel opleiding Vormgeven

Speciaal voor decanen, CKV-docenten en mentoren binnen het voortgezet onderwijs, heeft het Grafisch Lyceum Rotterdam een leerlingprofiel opgesteld voor kandidaat-studenten voor Vormgeven. Welke eigenschappen van een leerling zijn belangrijk, waar dient de toelatingstoets voor, hoe kun je leerlingen voorbereiden voor deze opleiding? U leest het in het 'Leerlingprofiel Vormgeven' dat u hieronder als PDF kunt downloaden.

Aanmelden

Bij de opleiding Mediavormgeven kies je meteen voor een richting. Ga naar de pagina met de richting van jouw keuze en meld je daar aan:

Stel een vraag