<

Mediavormgeven

In de mbo-opleiding Mediavormgeven leer je krachtige ontwerpen te maken voor uiteenlopende media-uitingen. Denk aan logo’s en huisstijlen, brochures, websites, apps, visuals, verpakkingen, games en animaties. Als mediavormgever werk je straks mee aan mediacampagnes mét impact. Dit is het perfecte startpunt voor een creatieve carrière in de wereld van de media.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding mediavormgeven

De opleiding Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam is een leuke, afwisselende opleiding voor studenten die creatief én handig met de computer zijn. De opleiding duurt drie jaar, waarvan een jaar stage.

Vakken

In de opleiding tot mediavormgever leer je werken met kleur, vlakverdeling, lettertypes, illustraties, foto’s en bewegend beeld. Je leert hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast, zowel digitaal als handmatig.

Je verdiept je in software als Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, Premiere Pro en After Effects.

Ook volg je vakken op het gebied van beeldbeschouwing, ideeontwikkeling, presenteren en mediakennis. De vakken Engels, Nederlands, rekenen, sport en maatschappijleer staan ook op het programma.

Het is belangrijk dat je later in je werk goed kunt samenwerken. En dat je creatief, onderzoekend, probleemoplossend en betrouwbaar bent. Daarom besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de juiste beroepshouding. Dat is handig voor later.

Richtingen Mediavormgeving

Het vakgebied mediavormgeving is breed. Daarom kies je meteen bij het aanmelden al voor een richting: Graphic Design óf Visual Design. Het grootste deel van de opleiding is voor alle studenten hetzelfde. Het verschil zit hem in het soort eindproduct waar je aan werkt.

In de richting Graphic Design houd je je vooral bezig met het ontwerpen van media-uitingen. In de richting Visual Design ligt het accent op het maken van motion en 2D- en 3D-visuals.

Aanmelden

Bij de opleiding Mediavormgeven kies je direct voor een richting. Kies jouw richting en meld je vervolgens aan.

Excellentie

Voor talentvolle studenten van de opleiding Mediavormgeven zijn er diverse mogelijkheden om te excelleren. Zo is er ‘de Plusklas’, waarbij je een creatief portfolio maakt en leert werken zoals ze dat op een kunstacademie doen. Daarnaast hebben we ‘de Masterclass’, een programma voor excellente studenten die werken aan grote mediacampagnes en wedstrijden.

Je kunt ook de ‘Bridging-lessen’ volgen, waarbij je na het GLR binnen een jaar je bachelor-diploma haalt op The University of Northampton (School of the Arts).

En dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag