<

Graphic Design

In de richting Graphic Design houd je je vooral bezig met het ontwerpen van media-uitingen. Je ontwikkelt huisstijlen voor bedrijven en merken. En je voert deze door in folders, websites, apps, magazines, boeken, flyers, signage, verpakkingen en nog veel meer. Je houdt ervan om beeld, tekst, typografie en kleur met elkaar te combineren tot de mooiste lay-outs.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Graphic Design

Opleiding Graphic Design

In de opleiding Mediavormgeven - Graphic Design leer je de eigenschappen en toepassingen van de uiteenlopende media kennen. Zo weet je straks de doelgroep met de juiste boodschap te bereiken.

Keuzedelen

Kies je voor de opleiding Mediavormgeven met als richting Graphic Design? Dan kun je vanaf het 2e leerjaar keuzedelen volgen. Door het volgen van deze keuzedelen weet jij je straks te onderscheiden op de arbeidsmarkt:

Jouw toekomst als mediavormgever

Tijdens je opleiding tot mediavormgever bouw je een uitgebreid portfolio op. Na de opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld ontwerpstudio’s, reclamebureaus, bureaus voor interactieve communicatie, webdesignbureaus en gamebedrijven. Je kunt ook als freelancer aan de slag. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd.

Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met een opleiding aan een kunstacademie zoals de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, de Rotterdam Academy of de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het GLR heeft ook een goede samenwerking met The University of Northampton (School of the Arts), waar je de mogelijkheid hebt om in één jaar je bachelor-diploma te behalen.

Is Mediavormgeven iets voor jou?

Voor de opleiding Mediavormgeven moet je heel wat in huis hebben. Dat je creatief bent, staat natuurlijk voorop. Je kunt te gekke, nieuwe ideeën verzinnen en je ziet elke nieuwe opdracht als een uitdaging.

Verder ontwerp je graag nieuwe producten en vind je het leuk om met computers en diverse software jouw ideeën uit te werken. Je bent communicatief vaardig, initiatiefrijk en nauwkeurig. En je kunt goed samenwerken. Ook raak je niet snel van de wijs als je moet werken onder de druk van een deadline.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

 • Graphic Design: 256 plaatsen
 • Visual Design: 256 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Graphic Design.

Toelating Mediavormgeven

Voor de opleiding Mediavormgeven bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je meerdere (creatieve) opdrachten thuis. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Bekijk de video

Wat kun je worden?

 • Grafisch vormgever

  Esther Molenkamp begon in 1994 met de opleiding Grafisch vormgeven. Zij heeft haar eigen bedrijf: estherwerkt.

  Lees interview

 • Multimedia vormgever

  Lennart Mulder heeft een behoorlijke historie bij het GLR: eerst heeft hij het vmbo gedaan en vervolgens het mbo: de opleiding Multimedia Vormgeven.

  Lees interview

 • Grafisch vormgever

  Mark Welbedacht werkt bij een reclamebureau op de internetafdeling. Hij is verantwoordelijk voor de vormgeving van websites en online campagnes.

  Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag