<

Visual design

In de richting Visual Design ligt het accent op het maken van 2D en 3D-visuals en motion (bewegend beeld). Je bent creatief op het gebied van (digitaal) tekenen (visualiseren), animeren en multidisciplinaire en ruimtelijke vormgeving. Het product dat je maakt, is vaak een onderdeel van een groter geheel of een grotere promotiecampagne. Je ontwerpt bijvoorbeeld een infographic voor in een folder, een animatie voor op een website of een display voor in een winkel.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Bekijk de video over Visual Design

Keuzedelen

Kies je voor deze richting, dan kun je vanaf leerjaar 2 keuzedelen volgen op het gebied van Animatie, Visualiseren, 3D Artwork, Mixed Media, en Ruimtelijke Vormgeving. Door het volgen van keuzedelen kun jij je straks onderscheiden van je collega’s op de arbeidsmarkt. Let op: voor elk van deze keuzedelen is een maximum aantal plekken beschikbaar. Wanneer het maximum aantal inschrijvingen voor een keuzedeel is bereikt, kijken we naast talent en inzet ook naar je prestaties bij de reguliere vakken. Het kan voorkomen dat je op basis hiervan in overleg een andere keuze maakt.

Jouw toekomst als mediavormgever

Tijdens je opleiding tot mediavormgever bouw je een uitgebreid portfolio op. Na de opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld ontwerpstudio’s, reclamebureaus, bureaus voor interactieve communicatie, webdesignbureaus en gamebedrijven. Je kunt ook als freelancer aan de slag. Veel studenten hebben zo een mooie carrière opgebouwd.

Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld met een opleiding aan een kunstacademie zoals de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, de Rotterdam Academy of de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Het GLR heeft ook een goede samenwerking met The University of Northampton (School of the Arts), waar je de mogelijkheid hebt om in één jaar je bachelor-diploma te behalen.

Is Mediavormgeven iets voor jou?

Voor de opleiding Mediavormgeven moet je heel wat in huis hebben. Dat je creatief bent, staat natuurlijk voorop. Je kunt te gekke, nieuwe ideeën verzinnen en je ziet elke nieuwe opdracht als een uitdaging.

Verder ontwerp je graag nieuwe producten en vind je het leuk om met computers en diverse software jouw ideeën uit te werken. Je bent communicatief vaardig, initiatiefrijk en nauwkeurig. En je kunt goed samenwerken. Ook raak je niet snel van de wijs als je moet werken onder de druk van een deadline.

Numerus Fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

 • Graphic Design: 256 plaatsen
 • Visual Design: 256 plaatsen

De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelding gesloten

Helaas, de aanmelding voor deze opleiding voor komend schooljaar is inmiddels gesloten. Het aantal aanmeldingen overstijgt de numerus fixus.

Toelating Mediavormgeven

Voor de opleiding Mediavormgeven bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je meerdere (creatieve) opdrachten thuis. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Wat kun je worden?

 • Grafisch vormgever

  Esther Molenkamp begon in 1994 met de opleiding Grafisch vormgeven. Zij heeft haar eigen bedrijf: estherwerkt.

  Lees interview

 • Multimedia vormgever

  Lennart Mulder heeft een behoorlijke historie bij het GLR: eerst heeft hij het vmbo gedaan en vervolgens het mbo: de opleiding Multimedia Vormgeven.

  Lees interview

 • Grafisch vormgever

  Mark Welbedacht werkt bij een reclamebureau op de internetafdeling. Hij is verantwoordelijk voor de vormgeving van websites en online campagnes.

  Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag