<

Geluidstechnicus

In de mbo-opleiding Geluidstechnicus leer je hoe je met geluid een perfecte show kunt neerzetten. Wil jij het geluid verzorgen bij evenementen, theatershows, tv-programma's en (pop)concerten? Dan ben je bij het Grafisch Lyceum Rotterdam aan het goede adres. In de opleiding Geluidstechnicus leer je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle carrière in de afwisselende entertainmentwereld.

niveau

4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Opleiding Geluidstechniek

Met de opleiding Geluidstechniek word je een echte specialist. Die een optreden kan maken of breken. Met geluid heb je direct invloed op de emoties van het publiek. Je kunt spanning opbouwen, rust brengen, verwarring zaaien, angst aanjagen, enthousiasme opwekken of ontroeren. Je moet dus precies weten wat je doet.

Een professionele geluidstechnicus heeft dan ook heel wat in huis. Hij weet alles van geluidstechniek en opnametechniek. Maar technische kennis alleen is niet genoeg. Een goede geluidstechnicus zoekt de essentie van een voorstelling, evenement of show en kijkt hoe hij het geluid kan inzetten om de boodschap over te brengen op het publiek.

 

Vakken

In de opleiding Geluidstechniek krijg je vakken op het gebied van elektrotechniek, geluidsleer, muziekleer, elektronische muziek, mixdowntechnieken, opnametechniek en audio-editing. Je leert alles over de rol van geluidstechniek bij concerten, theatervoorstellingen en evenementen. Na je opleiding weet je precies hoe je verschillende microfoons, monitors, speakers, boxen, mengpanelen en andere geluidsapparatuur opstelt, instelt en bedient om een optimaal geluid te realiseren.

Natuurlijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport. Je doet veel praktijkervaring op, zowel in onze studio's als in de beroepspraktijk tijdens je stages.

Jouw toekomst als geluidstechnicus

Geluidstechnici werken veelal als zelfstandigen en werken het hele jaar door aan verschillende producties. Heel afwisselend dus. Ook geven ze vaak leiding aan andere AV-technici.

Na je opleiding kun je verschillende kanten op als theatertechnicus, live geluidstechnicus, ENG-technicus of radiotechnicus. Op het gebied van theatertechniek kun je doorleren op het hbo bij de Theaterschool Amsterdam, richting Techniek & Theater.

Is Geluidstechniek iets voor jou?

Als geluidstechnicus houd je natuurlijk van techniek en van de theaterwereld. Je bent flexibel en je kunt je snel aanpassen aan wisselende omstandigheden. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het niet erg om in de avonden en weekenden te werken.

Toelating Podium- en evenemententechniek

Voor de opleiding Podium- en Evenemententechniek bekijk je een voorlichtingsvideo. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

numerus fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

  • Podium- en Evenemententechniek (niveau 3/4):          64 plaatsen BOL / 32 plaatsen BBL

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Meld je nu aan voor de opleiding Podium- en Evenemententechniek.

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag