niveau
duur
vorm
toelating
Welkom in de ‘creative world’ van het Grafisch Lyceum Rotterdam! In dit hoofdstuk kom je alles te weten over onze mbo-opleidingen.
Wil je na de basisschool al naar het Grafisch Lyceum Rotterdam? Dan kun je terecht op onze VMBO-afdeling: het VMBO voor Vormgeven en Media.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft een uitstekende relatie met de bedrijven in de brede creatieve sector. Dit uit zich onder meer in hun betrokkenheid bij de invulling van stages en hun zitting in de beroepenveldcommissies.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakinstelling in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, design en technologie. Het GLR wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief en innovatief beroepsonderwijs te verzorgen voor studenten, bedrijven en zelfstandige professionals in de creative industry.
Welcome to the Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), the Dutch creative college for media, design & technology. The GLR is the largest creative college of its kind in the Netherlands. With over 400 qualified staff and educators and more than 4,000 ambitious students, the GLR offers a broad range of college-level educational programs dedicated to preparing our students for future careers in the media, design & technology industries.
Grafisch Lyceum Rotterdam
Heer Bokelweg 255 (Visiting address)
3032 AD ROTTERDAM
Postbox 1680 (Mail
address)
3000 BR ROTTERDAM
The Netherlands
Tel.: +31 (0)88 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Op het Grafisch Lyceum Rotterdam is het geen moment saai, er gebeurt altijd wel wat! Open dagen, exposities, studenten die werken aan interessante projecten… Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Ben je op zoek naar een opleiding, wil je meer weten over de toelatingseisen of ben je benieuwd naar het werk van studenten? Typ hieronder je zoekterm in.
Grafisch Lyceum Rotterdam (MBO/Hoofdgebouw)
Heer Bokelweg 255 (Hoofdgebouw)
3032 AD Rotterdam
Postbus 1680
3000 BR Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 00
E-mail: info@glr.nl
Grafisch Lyceum Rotterdam (VMBO voor Vormgeven en Media)
Stadhoudersplein 35
3039 ER Rotterdam
Telefoon: 088 200 15 25
E-mail: vmbo@glr.nl
Nieuws is overal en informatie verspreidt zich razendsnel via radio, tv, kranten en online media. Wanneer actualiteit en feitelijke informatie jouw belangstelling hebben, dan is de opleiding Redactiemedewerker iets voor jou.
niveau
duur
vorm
toelating
Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg
Als redactiemedewerker breng je nieuws of informatie op verschillende manieren. Je schrijft teksten, neemt interviews af, verzorgt achtergrondverhalen en reportages, maakt of bewerkt audio-, foto- en videomateriaal.
Deze boodschappen zijn journalistiek van aard of meer gericht op communicatie. Je schrijft verschillende soorten teksten zoals nieuwsberichten, achtergrondverhalen, persberichten voor evenementen of teksten voor brochures.
Je presenteert al je producten - tekst en beeldwerk - op het web, via social media, in drukwerk maar ook crossmediaal. Tijdens de opleiding Redactiemedewerker werk je samen aan realistische onderwijsleerprojecten. Je doet daarvoor onderzoek, telefoneert en interviewt (ervarings)deskundigen. Je bedenkt onderwerpen en invalshoeken en maakt op basis daarvan filmpjes, radio-, foto- of geschreven reportages. Je hanteert daarbij de regels van zorgvuldigheid.
In deze driejarige mbo-opleiding loop je een jaar stage bij een bedrijf of organisatie, daar studeer je af.
In de mbo-opleiding Redactiemedewerker krijg je vakken als journalistiek, communicatie & PR, onderzoek doen, fotografie, radio, audiovisueel, web, maatschappijleer en ondernemen.
Je leert onder meer doelgroepgericht en professioneel schrijven, filmen en fotograferen. Je maakt radio-items en publiceert op het web. Je leert software gebruiken waarmee je beeld en geluid bewerkt en je leert hoe je webpagina's kunt vormgeven en onderhouden.
Naast de beroepsgerichte vakken, krijg je ook vakken als ondernemersvaardigheden, Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer, loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) en sport.
Als redactiemedewerker kun je aan de slag in diverse branches bij profit- en non-profitorganisaties. Denk aan communicatieafdelingen bij organisaties en bedrijven, (web)redacties van kranten, tijdschriften, huis-aan-huisbladen, (lokale en regionale) radio en tv, of bij communicatie- en tekstbureaus.
Verder leren in het hbo kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld richting journalistiek of communicatie.
Vind jij veel onderwerpen interessant en houd je van zaken tot in detail uitzoeken? Ben je vindingrijk en creatief in het bedenken van oplossingen? En ben je flexibel, gedreven en goed in Nederlands? Dan is de opleiding Redactiemedewerker zeker iets voor jou!
Voor de opleiding Redactiemedewerker bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over deze kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.
Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:
De inschrijving kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.
Meld je nu aan voor de opleiding Redactiemedewerker.