De creatieve wereld van de media

Medewerker creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van styling, technisch vormgeven, signing en printmedia? Start dan op het Grafisch Lyceum Rotterdam met de tweejarige opleiding Medewerker creatieve productie op niveau 2. Een leuke en praktische opleiding voor iedereen die interesse heeft in alles wat met media te maken heeft!

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Basisberoepsgerichte leerweg

De opleiding duurt twee jaar en start met een basisdeel. Het eerste halfjaar leer je alle basisvaardigheden van een medewerker creatieve productie. Na een halfjaar ga je je specialiseren in de richting waarvoor je je hebt aangemeld. Je gaat vanaf het eerste jaar al stagelopen bij een bedrijf dat past bij de specialisatie die je hebt gekozen. 

Vakken

In de opleiding Medewerker creatieve productie krijg je vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn. Natuurlijk ontbreken ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport niet. 

Specialisaties

Na het eerste halfjaar van de opleiding ga je je specialiseren in de richting waarvoor je je hebt aangemeld:

Jouw toekomst

Na de opleiding zijn er volop mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau, bijvoorbeeld in de opleidingen Sign, DTP of Printmedia. Je kunt ook aan het werk gaan in de creatieve industrie.

Iets voor jou?

Als Medewerker creatieve productie is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Toelating Medewerker creatieve productie

Voor de opleiding Medewerker creatieve productie nodigen we je uit voor een intakegesprek en een digitale capaciteitentest. Op basis hiervan kun je toegelaten of afgewezen worden voor de opleiding.

Wat kun je worden?

  • Nabewerker

    Mariska Hardenbol ging in 1994 naar het GLR en volgde de specialisatie Nabewerken binnen de opleiding Printmedia

    Lees interview

  • DTP'er

    Kristian studeerde in 2007 af. Inmiddels werkt hij bij een drukkerij en houdt zich bezig met de opmaak en ontwerp van printmedia, van visitekaartjes en flyers tot tijdschriften.

    Lees interview

Stel een vraag