Een hoofdrol achter de schermen

Podium- en evenemententechniek

Wil jij later een hoofdrol spelen achter de schermen in de fascinerende theater- en evenementenwereld en zorgen dat elke productie technisch vlekkeloos verloopt? Dan is de opleiding Podium- en evenemententechniek van het Grafisch Lyceum Rotterdam echt iets voor jou!

niveau

3/4

duur

3jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Vanaf kaderberoepsgerichte leerweg

Hoe breng je een voorstelling of (pop)evenement tot leven met licht, geluid en decors? Daar draait het om in de opleiding Podium- en evenemententechniek. Op het Grafisch Lyceum Rotterdam kun je deze opleiding volgen op niveau 3 en 4. De opleiding duurt drie jaar en start met een basisdeel, waarin je lessen krijgt op het gebied van lichttechniek, geluidstechniek en podiumtechniek. In de loop van het eerste jaar kies je een richting (mede afhankelijk van je resultaten):

 

Je loopt in deze opleiding ook een jaar stage bij een bedrijf dat aansluit bij de specialisatie die jij hebt gekozen. 

Meld je nu aan voor de opleiding Podium- en Evenemententechniek.

Wat kun je worden?

  • licht- en geluidstechnicus

    Alex studeerde in 2007 af. Hij vond vooral de praktijk gedeeltes van de opleiding erg leuk. Inmiddels werkt hij als licht- en geluidstechnicus.

    lees interview

  • Theatertechnicus

    Seda werkt in een theater. Samen met een team is ze verantwoordelijk voor alle techniek rondom een voorstelling. In de toekomst zou ze graag met een vaste voorstelling willen meereizen.

    lees interview

Stel een vraag