<

Werken en leren (BBL)

Leren en geld verdienen tegelijk? Dat kan met opleidingen in de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dan werk je drie of vier dagen per week in een mediabedrijf en ga je één dag per week naar school. Het voordeel is dat je alles wat je leert meteen in praktijk kunt brengen. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat je naast je studie al een baan en dus een inkomen hebt.

niveau

2/3/4

duur

1-2 jr.

vorm

BBL

toelating

vmbo

Eerst een baan zoeken

Om een BBL-opleiding te volgen, moet je eerst een baan hebben bij een bedrijf. Als je een baan gevonden hebt, meld je je aan bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Er wordt vanuit de opleiding contact met jou gelegd en de stagecoördinator van het stagebureau neemt contact op met het bedrijf. Die sluit een praktijkovereenkomst af tussen jou, de werkgever en de school. Je stagecoördinator komt je tijdens de opleiding regelmatig opzoeken bij het bedrijf om te kijken hoe het met je gaat. Een praktijkopleider binnen het bedrijf helpt je met de dagelijkse praktijk van je opleiding.

Aanmelden

Heb je een baan en wil je graag een BBL-opleiding volgen op het Grafisch Lyceum Rotterdam, meld je dan aan. 

BBL- Mediamaker (niveau 2)

BBL - Medewerker Sign (niveau 2)

BBL - Medewerker Printmedia (niveau 2)

BBL - Allround Mediamaker doorstroom (niveau 3), alleen voor doorstromers vanuit een gerelateerde niveau 2-opleiding.

BBL - Allround Signmaker doorstroom (niveau 3), alleen voor doorstromers vanuit een gerelateerde niveau 2-opleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werken en leren in de mediabranche? Neem dan contact op met het Stagebureau van het Grafisch Lyceum Rotterdam, tel. 088 200 15 00 of stagebureau@glr.nl