moderne lesruimtes met snelle computers

<

Faciliteiten

Op het Grafisch Lyceum Rotterdam bruist het van de creativiteit. Overal in de school kom je het creatieve werk van onze studenten tegen: in de lokalen, op de tv-schermen en metersgroot op tientallen wanden in de gangen en openbare ruimtes. Om de mooiste media-uitingen te kunnen maken, kun je als student gebruikmaken van unieke faciliteiten.

Moderne onderwijsruimtes

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is drie jaar geleden volledig verbouwd en vernieuwd. De school beschikt over grote, open lesruimtes (de thuisbasissen), sfeervolle ateliers en instructielokalen. Daarnaast hebben we in huis:

  • fotografiestudio’s;
  • een televisiestudio met greenroom en regieruimte;
  • een opnamestudio, met een unieke buiten-lesruimte;
  • diverse videomontageruimtes;
  • studio’s voor licht, geluid en toneel;
  • een uniek schaaltheater voor studenten Lichttechniek;
  • een geluidsstudio;
  • een state-of-the-art lokaal voor ‘media system engineering’ met 7 audiovisuele zones.
Studenten maken opnames in de AV-studio's van het GLR

Expositieruimte

In de centrale ontvangsthal beschikken we over een expositieruimte, inclusief podium. Hier vinden regelmatig exposities, optredens en andere events plaats.

Productiehuis

In het Productiehuis kun je terecht om je ontwerpen werkelijkheid te zien worden. Hier staan 3D-printers, groot formaat snijplotters (voor bestickeringen), (digitale) drukpersen en vouw- en snijmachines (voor al je print- en drukwerk). Bij de balie in het Productiehuis kun je tegen een goedkoop tarief je opdrachten inleveren en laten uitvoeren.

Het Productiehuis van het GLR

Uitleenbalie

Bij de Uitleenbalie kun je allerlei audiovisuele middelen lenen die je nodig hebt voor schoolopdrachten. Denk aan (foto)camera’s, statieven, microfoons, materialen voor podiumlessen, enz.

Supersnel netwerk

Natuurlijk hebben we een supersnel netwerk, met maar liefst 2.500 iMacs en pc’s voorzien van de nieuwste software. Via Office 365 heb je vanaf elke plek toegang tot je e-mailbox en OneDrive. Via het intranet Mijn GLR kun je vanaf elke plek je studieresultaten, roosters, het laatste GLR-nieuws en andere gegevens raadplegen.

GLRVIEWPOINT

GLRVIEWPOINT is onze trainings- en presentatieruimte, waar studenten en bedrijven terecht kunnen voor kennis, scholingsvragen en ondersteuning. GLRVIEWPOINT bestaat uit een trainingsruimte en een presentatieruimte met een geavanceerd cameraregistratiesysteem. Hiermee kunnen presentaties opgenomen en/of live uitgezonden worden.

Certificaten

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is ‘Apple Authorized Training Center for Education (AATCE)’. Met deze officieel door Apple toegekende titel zijn we bevoegd om kwalitatief hoogstaande trainingen te geven in de professionele Apple-software, die veelvuldig gebruikt wordt in de wereld van media en design. Als excellente student heb je daarmee de mogelijkheid belangrijke certificaten van Apple te halen en opgeleid te worden tot Apple Pro. Op het GLR kun je bovendien korting krijgen op hard- en software van Apple via de website www.slim.nl.

Daarnaast is het Grafisch Lyceum Rotterdam:

  • Certiport Authorized Testing Center: voor Adobe Certified Associate-examens, Microsoft-examens en Autodesk-examens;
  • Pearson VUE-Authorized Test Center: voor alle Adobe Certified Expert-examens, maar ook voor o.a. Aruba Networks, Citrix Systems en CompTIA.

Met deze certificaten geef je je carrière in de creatieve industrie al meteen een boost, want ze zijn hoog gewaardeerd in het bedrijfsleven.

Adobe Partner by Design

Het GLR is 'Adobe Partner by Design'. Partners by Design (PBD) is een alliantie tussen Adobe en zo'n 30 internationale scholen op het gebied van kunst, design, game-ontwikkeling en film. Adobe biedt scholen die 'Partner by Design' zijn tal van exclusieve voordelen, zoals gratis on-campustraining in Adobe-producten; docenten en studenten kunnen nieuwe producten of nieuwe versies van Adobe-producten testen en input leveren; en de scholen ontvangen in een vroeg stadium nieuws rondom nieuwe initiatieven van het softwarebedrijf. Ook maken studenten kans om met hun ontwerpen een prominente plek te krijgen in artikelen en op de PBD-website.