moderne lesruimtes met snelle computers

Faciliteiten

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een broeinest van creativiteit. Overal in de school kom je het creatieve werk van onze studenten tegen: in de lokalen, op de tv-schermen en metersgroot op tientallen wanden in de gangen. Om de mooiste media-uitingen te kunnen maken, beschikt het GLR over unieke faciliteiten.

Natuurlijk heeft de school een supersnel netwerk, met maar liefst 2.500 iMacs en pc’s voorzien van de nieuwste software. Elke student heeft zijn eigen map op het netwerk om zijn werk te bewaren en via het uitgebreide intranet kun je vanaf elke plek je e-mail, studieresultaten, roosters en andere gegevens raadplegen. Naast de vele computerlokalen, heeft het Grafisch Lyceum Rotterdam: 

  • Diverse tekenlokalen en ateliers
  • Productiehuis, met o.a. (digitale) drukpersen, plotters en 3D-printers
  • Fotografiestudio’s en een DoKa
  • Televisiestudio met greenroom, regieruimte en montageruimtes
  • Studio’s voor licht, geluid en toneel, inclusief uniek schaaltheater
  • Centrale hal met expositieruimte en podium
Het Productiehuis van het GLR
Studenten maken opnames in de AV-studio's van het GLR

Certificaten

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is ‘Apple Authorized Training Center for Education (AATCE)’. Met deze officieel door Apple toegekende titel zijn we bevoegd om kwalitatief hoogstaande trainingen te geven in de professionele Apple-software, die veelvuldig gebruikt wordt in de wereld van media en design. Als excellente student heb je daarmee de mogelijkheid belangrijke certificaten van Apple te halen en opgeleid te worden tot Apple Pro. Op het GLR kun je bovendien korting krijgen op hard- en software van Apple via de website www.slim.nl.

Daarnaast is het Grafisch Lyceum Rotterdam:

  • Certiport Authorized Testing Center: voor Adobe Certified Associate-examens, Microsoft-examens en Autodesk-examens.
  • Pearson VUE-Authorized Test Center: voor alle Adobe Certified Expert-examens, maar ook voor o.a. Aruba Networks, Citrix Systems en CompTIA

Met deze certificaten geef je je carrière in de creatieve industrie al meteen een boost, want ze zijn hoog gewaardeerd in het bedrijfsleven.

Adobe Partner by Design

Het GLR is 'Adobe Partner by Design'. Partners by Design (PBD) is een alliantie tussen Adobe en zo'n 30 internationale scholen op het gebied van kunst, design, game-ontwikkeling en film. Adobe biedt scholen die 'Partner by Design' zijn tal van exclusieve voordelen, zoals gratis on-campustraining in Adobe-producten; docenten en studenten kunnen nieuwe producten of nieuwe versies van Adobe-producten testen en input leveren; en de scholen ontvangen in een vroeg stadium nieuws rondom nieuwe initiatieven van het softwarebedrijf. Ook maken studenten kans om met hun ontwerpen een prominente plek te krijgen in artikelen en op de PBD-website.

GLRVIEWPOINT

Met een mooi uitzicht over Rotterdam-centrum en state-of-the-art apparatuur, is GLRVIEWPOINT een unieke faciliteit van het Grafisch Lyceum Rotterdam. GLRVIEWPOINT is onze trainings- en presentatieruimte, waar  studenten en bedrijven terecht kunnen voor kennis, scholingsvragen en ondersteuning. GLRVIEWPOINT bestaat uit een Presentation Room en een Training Room. De Presentation Room beschikt over een geavanceerd cameraregistratiesysteem, waarmee presentaties opgenomen en/of live uitgezonden kunnen worden.