De kosten van een opleiding

Financiën

De kosten van een opleiding bestaan uit lesgeld en de aanschaf van studieboeken, readers en materiaal. De hoogte van een aantal kosten verschilt per leerjaar, maar we kunnen je wel een indicatie geven van het bedrag dat je ongeveer aan je studie zult besteden.

Lesgeld

De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar wettelijk vastgesteld. Je hoeft dit lesgeld alleen te betalen als je 18 jaar of ouder bent. De exacte bedragen voor het schooljaar 2017-2018 zijn nog niet bekend, maar je kunt rekening houden met ongeveer 1.140 euro voor een BOL-opleiding. Wil je meer weten over Studiefinanciering en de Prestatiebeurs? Kijk dan op de site van de DUO: www.duo.nl.

Aanschaf boeken, readers en materialen

De hoogte van deze kosten verschilt per opleiding en per leerjaar, maar je kunt rekening houden met een bedrag tussen de 300 en 500 euro. Op het GLR werken we veel met readers. Hierdoor hoef je niet voor elk vak dure boeken aan te schaffen. De exacte bedragen zijn voor het schooljaar 2017-2018 nog niet bekend.

Overig

Beursbezoeken, introductieactiviteiten, softwarelicenties, festiviteiten, extra sportactiviteiten en faciliteiten worden geheel vergoed door de school. Het GLR vraagt hiervoor geen vrijwillige schoolbijdrage. Daarnaast kun je tijdens je studie minimaal één keer mee op een (inter)nationale excursie van een aantal dagen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de keuze van de excursie en variëren van ongeveer 150 euro tot 400 euro.