Creatief, innovatief en eigenwijs

<

Studeren op het GLR

Onderwijs is altijd in ontwikkeling, zeker op het Grafisch Lyceum Rotterdam. De ontwikkelingen in de creatieve industrie gaan immers razendsnel. Nieuwe technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Het GLR heeft voortdurend aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat we de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, entertainment en technologie direct kunnen vertalen in het onderwijs.

Onderwijsmodel

De toekomst ziet er elke dag anders uit. Het leven verandert, beroepen veranderen. Het onderwijsmodel van het Grafisch Lyceum Rotterdam is gericht op deze dynamische toekomst. Een toekomst waarin samenwerken, creatief denken én jezelf blijven ontwikkelen, minstens zo belangrijk zijn als kennis van het beroep.

Wij dagen iedere student uit om zijn talenten te ontwikkelen, eigen keuzes te maken en initiatief te nemen. In een inspirerende onderwijsomgeving werk je aan beroepsgerichte opdrachten, die steeds complexer worden. Hierbij leer je steeds zelfstandiger werken. Studenten met veel talent dagen we extra uit. En we bieden extra begeleiding voor studenten die daar behoefte aan hebben. Zo stemmen we het onderwijs af op de individuele behoeften en talenten van de studenten. Aan het einde van de opleiding ben jij klaar voor een succesvolle toekomst in de creatieve industrie, het vervolgonderwijs én de maatschappij.

BOL en BBL

Het GLR biedt uitdagende opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Het niveau bepaalt de zwaarte van de opleiding. Veel opleidingen van het GLR zijn BOL-opleidingen. BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg, wat betekent dat je elke dag naar school gaat en praktijkervaring opdoet tijdens je stages en praktijkopdrachten. Het leren benadert zoveel mogelijk de beroepspraktijk: je leert door het te doen. Regelmatig werk je aan opdrachten die lijken op echte opdrachten uit het werkveld.

We bieden ook een aantal BBL-opleidingen, in de vakgebieden Podium- en evenemententechniek en Creatieve Productie. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, wat betekent dat je een aantal dagen per week werkt in een bedrijf en een dag per week naar school gaat. Over de BBL-opleidingen lees je meer onder het kopje Werken en leren (BBL).