<

13-09-2018

BNNVARA volgt GLR-student Marciano

Marciano Sloof, eerstejaars student Mediamanagement op het Grafisch Lyceum Rotterdam, is dit najaar te zien in het tv-programma ‘Typisch Zevenkamp’ van BNNVARA. Het programma volgt hem in zijn dagelijks leven en daar hoort een dag school natuurlijk ook bij. Afgelopen week was de filmploeg van het programma op het GLR om Marciano te volgen tijdens de lessen Mediamanagement. Onze eigen GLR-reporters van de opleiding Redactiemedewerker namen een kijkje bij de opnames.

Door Luuk Barendrecht, student Redactiemedewerker

In de documentaireserie ‘Typisch…!’ volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Vanaf 5 november staat de Rotterdamse wijk Zevenkamp centraal. Er komen 12 afleveringen over de kleurrijke buurt waar Marciano woont. 

Open houding

Op donderdagochtend 6 september kwam de filmploeg van ‘Typisch…!’ op het GLR om Marciano te volgen tijdens zijn nieuwe opleiding. De 23-jarige Rotterdammer had les van docent Frank van Es. Daan Kloppenburg en Lysander Wiering vormen samen de cameraploeg van het tv-programma. Daan regelt het geluid en Lysander is verantwoordelijk voor het camerawerk. Beide mannen waren zeer te spreken over de openheid en houding van Marciano voor de camera. 

Bekijk hier het GLR Report

Onze eigen GLR-reporters Luuk Barendrecht en Rowan Havelaar van de opleiding Redactiemedewerker namen een kijkje bij de opnames.

Michael Jackson

Zevenkamp is niet altijd even positief in het nieuws: drugs en criminaliteit zijn een probleem in de wijk. Maar Marciano houdt zich alleen met positieve dingen bezig in het leven. Hij wil niks weten van de dingen waar de wijk mee geassocieerd wordt. Marciano is een berucht Michael Jackson-imitator. Onder de naam Marciano Martie doet hij in zalen en theaters door heel het land het oeuvre van Jackson na. 

Typisch Zevenkamp is vanaf 5 november te volgen op NPO 2 om 19.25 uur.