Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

CharacterAnimatorContest

  • /
  • Nieuws/
  • Character Animator Contest

Hoe vind jij de balans in je leven aan het einde van Covid? Dat was de centrale vraag in de Character Animator Contest 2021-2022, een internationale animatiewedstrijd, georganiseerd vanuit het GLR. Docent Matthijs Clasener toverde een lesbrief voor zijn animatiestudenten om tot een internationale serieuze competitie. Dit is inmiddels het vierde jaar op rij dat studenten in diverse landen met Adobe Character Animator een animatie maken van maximaal een minuut.

Het globale idee is dat de student zich afvraagt hoe hij de balans in zijn leven vindt wanneer de wereld de afgelopen twee jaar niet meer zo is als dat we hem kenden. “Hoe vind jij de balans in je leven aan het einde van Covid?” Ze gebruiken hiervoor hun eigen character en tools als Photoshop, Procreate, Illustrator, After Effects, maar sowieso Character Animator.

WERELDWIJD

Scholen uit Argentinië, Mexico, Amerika, Australië, Japan en Nederland hebben deelgenomen. Daarnaast was er een jury van onafhankelijke vakidioten die minstens net zo verspreid was over onze wereldbol. In vier weken tijd hard werken moest er worden opgeleverd. Uiteindelijk haalden dertien studenten de eindstreep, zij lieten vele tientallen studenten achter zich.

WINNAAR

De jury heeft beoordeeld op het verhaal, het character en de uiteindelijke animatie (voorzien van een Engelstalig learning journal gemaakt met Adobe CC Express). De nummers één en twee schelen niet veel met elkaar qua punten, waardoor het tot het laatste juryrapport spannend bleef. Deze editie is uiteindelijk gewonnen door “onze” Kris van Limbeek. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Aimee Monserrat Vertiz Cruz uit Mexico en Marielle van Nimeto uit Utrecht.

 

Bekijk de winnende video van Kris

Of bekijk de Award Ceremony

Volg ons op