<

12-01-2021

Corona - veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen aan onze school omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

CORONA - VEEL GESTELDE VRAGEN

Vanaf 1 maart is het uitgangspunt dat elke leerling/student minimaal 1 dag per week naar school kan komen. Deze extra ruimte komt naast de bestaande uitzonderingen voor activiteiten op locatie: examens, praktijkonderwijs en kwetsbare jongeren op alle niveaus. In je rooster kun je zien op welke momenten wij jou op school verwachten.

Check onze beslisboom. Hierin kun je zien wat je moet doen als je zelf of iemand uit jouw huishouden milde en/of ernstige klachten heeft.

Het kabinet heeft aangekondigd dat er in mei zelftesten in het gehele onderwijs beschikbaar komen. Het doen van zelftesten is altijd vrijwillig. Het GLR heeft besloten mee te werken aan het inzetten van zelftesten op zowel het mbo als het vmbo, met instemming van de OR en de Ouderraad (vmbo). Klik hier voor meer info over zelftesten in het mbo. 

Wij doen er alles aan om zo goed mogelijk onderwijs te blijven geven en waar dat kan, doen we dat op school. De gezondheid van onze leerlingen, studenten en medewerkers staat hierbij altijd voorop. Bij de lessen die op school plaatsvinden, treffen we alle benodigde voorzorgsmaatregelen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Op school geldt de 1,5 meter regel in alle ruimtes, dus ook de lokalen. Dit betekent dat we halve klassen in de lokalen inroosteren. Verder zijn er aangepaste looproutes, aangepaste roostertijden en extra schoonmaak. Ook geldt er een mondkapjesplicht en hebben we op het mbo speciale ‘covid-coaches’ die studenten en medewerkers herinneren aan de maatregelen als dat nodig is. Uiteraard blijft het noodzakelijk dat alle medewerkers, leerlingen en studenten die aanwezig zijn op school, volledig klachtenvrij moeten zijn.

Geef dit direct door aan je mentor. En uiteraard blijf je thuis.

Is er een student of medewerker positief getest, dan informeren wij alle betrokkenen zo snel mogelijk. Behoor jij niet tot de betrokkenen, dan zijn extra maatregelen niet nodig.​

Ja, het is verplicht om een mondkapje te dragen op onze school. Dit geldt bij verplaatsingen door de school (in de gangen, toiletbezoek, etc). In een klassikale les kun je het kapje afzetten als je op je plek zit. Bij sommige praktijklessen moet je wel je mondkapje ophouden. Dit hoor je van je docent.

Nee, na terugkomst mag je de eerste tien dagen niet naar school komen.

De ventilatie en luchtverversing op het GLR zijn gecontroleerd en voldoen aan de eisen.

Ja, je kunt gewoon gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar school te komen. Woon je in de buurt, kom dan zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Als je op stage bent, dan volg je de regels van het bedrijf.

Ja, maar alleen voor afhalen. Je kunt hier niet zitten en pauzeren. Je luncht en pauzeert in het lokaal waar je les hebt of buiten. We spreiden de pauzetijden zoveel mogelijk, zodat niet alle studenten tegelijkertijd pauze hebben.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Deze computers zijn volledig geconfigureerd voor het gebruik op het netwerk van school. Heb je thuis geen geschikte faciliteiten om online onderwijs te volgen, dan kun je naar school komen en daar de online lessen volgen.

Je wordt verwacht bij alle lessen die we geven, of dit nu lessen op school zijn of online lessen. Je afwezigheid wordt bijgehouden en alle regels rondom verzuim en leerplicht gelden gewoon.

Op onze website plaatsen we regelmatig updates van de maatregelen die gelden op het GLR. Verder communiceren de mentoren en afdelingsdirecteuren rechtstreeks met de studenten, per mail of andere digitale middelen. We verzoeken u te informeren bij uw zoon of dochter wat de afspraken met de school zijn.