Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

Derde plek bijSkills Talents

skills talents

In maart 2020 vonden de landelijke kampioenschappen van Skills Talents plaats. Drie van onze vmbo-leerlingen - Elena, Jeannie en Matheusz - vertegenwoordigden team Zuid-Holland in de finale en eindigden als derde.

Skills Talents begint met een voorronde, waarbij elke profielsector een opdracht krijgt. Elena, Jeannie en Matheusz wonnen van vijf andere scholen in het profiel ‘Media, Vormgeven en ICT’ in de provinciale wedstrijden. ‘Ik was zo verbaasd toen we tweede werden, er was best wat misgegaan’, vertelt Mateusz. Vervolgens mochten de drie leerlingen als de ‘Zuid-Holland Hawks’ door naar de landelijke finale. 

REIS NAAR FINALE

De grote finale vond plaats in Leeuwarden. ‘We vertrokken met een grote bus richting Friesland, waar alle deelnemers verbleven op een bungalowpark. Eenmaal aangekomen haalden we wat boodschappen en konden we het huisje in. ‘s Avonds was het supergezellig met alle andere teams. We hebben echt nieuwe vrienden gemaakt. Iedereen was wel gespannen, want de volgende dag was de finale’, vertelt Elena. 

fINALE-OPDRACHT

Op de dag van de finale kreeg het team de opdracht. ‘We moesten een Russisch soepblik opnieuw designen en ontwikkelen’, vertelt Jeannie. ‘We hebben een vooronderzoek gedaan, een doelgroepanalyse gemaakt en gepresenteerd. We hebben de taken goed verdeeld. Matheusz deed het technische deel en Elena en ik de schetsen en designs. De samenwerking ging super goed’.

PRINTER KAPOT

Een speciaal samengestelde jury beoordeelde al het werk en gaf punten per team. ‘Met nog een paar minuten op de klok moest alles geprint worden, en juist dat ging niet; de printer was kapot waardoor de opdracht niet in zijn geheel kon worden ingeleverd’, vertelt Matheusz. Elena knikt: ‘Het belangrijkste was om je hoofd koel te houden en rustig te blijven. Onder tijdsdruk is dat natuurlijk wel lastiger, maar omdat Jeannie en Matheusz heel goede vrienden van mij zijn, ging de samenwerking hartstikke goed. We bleven gewoon rustig.’ 

UITSLAG

Na de beoordeling was het zo ver: de uitslag. Matheusz: ‘Ik hóefde niet per se te winnen, het ging mij vooral om de gezelligheid. Ik dacht alleen: het zou mooi meegenomen zijn als we winnen.’ Elena, Jeannie en Matheusz werden derde. ‘Dat had ik niet verwacht, we waren heel blij’, lacht Jeannie.

Volg ons op