<

04-07-2017

Docu’s voor Rotterdam TopSport

Studenten van de opleiding Audiovisueel vormgeven hebben voor Rotterdam TopSport korte video’s gemaakt over de topsporten honkbal, boksen, roeien, atletiek en volleybal. Voor elk van deze sporten maakten de studenten een documentaire van zo’n vier minuten, met een topsporter in de hoofdrol. Rotterdam Topsport wil met de korte docu’s de sporten goed onder de aandacht brengen.

De AV-vormgevers van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben in totaal zes videoproducties opgeleverd. In het najaar zijn deze te zien op de website van Rotterdam Topsport en bij de diverse verenigingen. De opdrachtgever was heel tevreden met al het werk van studenten. Eén productie steeg er wat hen betreft boven uit en werd als winnaar verkozen: de video over ‘roeien’. Deze documentaire is gemaakt door studenten Sebastiaan Kees, Denise Wuijster, Can Yücel, Leonie van Es en Jelle van Kampen. Dit groepje heeft gebruik gemaakt van GoPro-camera’s, wat volgens de opdrachtgever een toffe sfeer neerzette. Bovendien was de video inhoudelijk sterk en qua vormgeving blonk het product uit.

Mamascreen

De opdracht voor het maken van de video’s is opgezet met het creatieve productiebedrijf Mamascreen. Mamascreen heeft het contact gelegd met Rotterdam TopSport en vooraf gastlessen verzorgd op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zo hebben ze de studenten inhoudelijk op weg geholpen, bijvoorbeeld bij het onderdeel interviewtechnieken.