<

30-08-2017

Expositie ‘Wij zijn jong’

Tweedejaars fotografiestudenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam legden hun eigen wereld vast in beeld. Van 7 september tot en met 1 oktober is het resultaat te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam tijdens de expositie ‘Wij zijn jong.’ Deze expo maakt deel uit van de Jongerenmaand in de bibliotheek.

Je bent jong, de wereld ligt aan je voeten. Alles kan, alles mag. Maar is dat allemaal wel zo simpel en vanzelfsprekend als het klinkt? Wat betekent jong zijn tegenwoordig? Volwassen worden in een wereld met ontelbaar veel keuzes en verwachtingen? En hoe gaan jongeren tegenwoordig om met moderne levensvragen en de volwassen wereld?  De tweedejaars fotografiestudenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam gingen met deze vragen op pad en tonen in het fotoproject WIJ ZIJN JONG hun eigen wereld: soms rauw en recht voor z'n raap, soms een fantasiewereld. Maar allemaal puur en persoonlijk, gecreëerd vanuit hun eigen beleving.

Deze expositie is gemaakt door studenten van Grafisch Lyceum Rotterdam onder begeleiding van docent fotografie en mentor Sabrina Gaudio in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam. De expositie is vanaf 7 september tot 1 oktober te zien in de Centrale Bibliotheek.

September is Jongerenmaand in de bibliotheek. Bekijk het volledige programma: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/nieuws/658-september-is-het... 

Foto: Bas Wondergem