<

28-08-2017

Fotografie-studenten maken indruk bij Adobe Awards

Drie studenten Fotografie van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben hoge ogen gegooid tijdens de Adobe Design Achievement Awards (ADAA), een wereldwijde studentenwedstrijd, georganiseerd door Adobe. Mariska Hagendijk en Jo-Ann Groenewegen behaalden een finaleplaats, Floor van Koert ontving een eervolle vermelding.

Deze jaarlijkse, internationale wedstrijd beloont het werk van getalenteerde en veelbelovende studenten in diverse categorieën, waaronder Fotografie, Grafisch vormgeven, Animatie en Video-editing. Op vrijdag 25 augustus 2017 maakte Adobe de finalisten, winnaars en eervolle vermeldingen per categorie bekend.

Drie GLR-studenten

Mariska Hagendijk bereikte een finaleplaats in de categorie ‘Fine Art - Photography’ met haar werk ‘Thinking in Colors’. In dezelfde categorie kreeg Floor van Koert een eervolle vermelding voor haar werk ‘Every Unexpected 20 minutes Traveling through Iceland’. Jo-Ann Groenewegen behaalde een finaleplaats met haar werk ‘Winners’ in de categorie ‘Commercial – Photography’. Het Grafisch Lyceum Rotterdam is bijzonder trots op dit resultaat, mede omdat er wereldwijd ruim 6000 studenten meedoen aan de wedstrijd.

De prijzen

Finalisten en bijzondere vermeldingen krijgen allemaal een juryrapport, een certificaat en online badge, en een jaar lang een cloud-abonnement van Adobe. De winnaars in de categorieën zijn ook bekendgemaakt en staan vermeld op de website van de Adobe Awards. Zij ontvangen hun prijs tijdens een speciale ceremonie op Adobe Max (16-20 oktober) in Las Vegas.

Thinking in Colors

Uit de serie 'Thinking in Colors' van Mariska Hagendijk