<

14-11-2019

Geslaagd GLR Esports Event

Op 6 november organiseerde het Grafisch Lyceum Rotterdam als een van de eerste scholen in Nederland een groot Esports Event. In de speciale game-arena van het GLR stond alles in het teken van spannende gamecompetities. Vanuit de virtual studio deden enthousiaste shoutcasters verslag van de wedstrijden en alles was live te volgen via het Twitch-kanaal van het Grafisch Lyceum Rotterdam. De organisatie kijkt terug op een mooie eerste editie.

Bekende YouTubers

Er was veel te zien en te beleven tijdens het GLR Esports Event. Zo speelden bekende YouTubers Ronald en ThomasTheSapling een potje Mario Kart 8 Deluxe op de mainstage, terwijl ze vragen beantwoordden van kijkers en bezoekers. Team OWranje, net terug van de Overwatch World Cup op Blizzcon in de Verenigde Staten, deed een Q&A op het podium en gaf tips voor het spelen van Overwatch.

Op het podium vond een spannende finale plaats van FIFA 20. De Fun Area was gevuld met fanatieke gamers die hun eigen spel speelden. Het evenement was de hele avond live te volgen via het Twitch-kanaal van het GLR: www.twitch.tv/glrdirect. De stream werd goed bekeken.

Aftermovie

Bij het GLR Esports Event komen alle opleidingen samen

Aftermovie door student Mike Papenburg

House of Esports

Het GLR heeft het event samen georganiseerd met House of Esports, een Rotterdamse organisatie die in Nederland meer draagvlak wil creëren voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij. Voor het GLR is het fenomeen esports zeer interessant, omdat alle disciplines waar wij voor opleiden, samenkomen bij de organisatie van dit soort evenementen.