<

20-01-2021

GLR gaat LIVE tijdens online Open Dag

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) organiseert op zaterdag 30 januari 2021 een online Open Dag van 10.00 tot 15.00 uur. Een belangrijk onderdeel hiervan is GLR Live, een show rechtstreeks vanuit de school met gasten en video’s. Op deze manier wil het GLR de online bezoekers een indruk geven van de sfeer op school en de mogelijkheden die er zijn om een opleiding te volgen op het gebied van media, entertainment & technologie.

Liveshow

Vanwege de coronamaatregelen kunnen scholen dit schooljaar geen fysieke open dagen houden. Hoe geef je de geïnteresseerde leerlingen dan toch een goede indruk van de school? Het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft ervoor gekozen om een liveshow te maken vanuit zowel de mbo- als vmbo-afdeling. Beide afdelingen maken een eigen liveshow van 10.00 tot 12.00 uur. De shows worden in de middag herhaald, van 13.00 tot 15.00 uur.

Voorlichtingen en video’s

In GLR Live komen leerlingen, studenten en docenten van diverse opleidingen langs om iets te vertellen of te laten zien over hun opleiding. Ook wordt de kijker getrakteerd op diverse ‘challenges’. Naast de liveshow kunnen bezoekers van de online Open Dag een kijkje nemen bij alle opleidingen. Bij het mbo zijn er voorlichtingen en video’s te zien over onder meer de opleidingen Mediavormgeven, Mediamanagement, Creatieve Productie en Audiovisuele Media. Bij het vmbo is er veel informatie te vinden over de diverse vakken die worden gegeven, zoals science, talen en MVI (Media, Vormgeven en ICT). Docenten zitten klaar om via de livechat vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Ook tijdens de Open Avond in november was er een liveshow vanuit het GLR

Aanmelden

Geïnteresseerde leerlingen (en hun ouders/verzorgers) moeten zich aanmelden voor de online Open Dag en kiezen voor mbo of vmbo. Met een unieke inlogcode kunnen zij dan op zaterdag 30 januari inloggen in de Open Dag-portal en alle informatie verzamelen voor het maken van een goede opleidingskeuze.

Meld je nu aan voor de Open Dag