<

12-06-2018

GLR-studenten opnieuw zeer tevreden

Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam zijn zeer tevreden over hun opleiding en school. Dat blijkt uit JOB-monitor, een landelijk tevredenheidsonderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs dat elke twee jaar wordt gehouden. Het Grafisch Lyceum Rotterdam krijgt het rapportcijfer 7,8 van zijn studenten en behoort daarmee tot de top van de mbo-scholen in ons land.

Hoog rapportcijfer

In de JOB-monitor, die dit jaar voor de tiende keer werd gehouden, geven studenten aan de hand van een enquête een oordeel over o.a. het veiligheidsgevoel, de sfeer, lesuitval, informatie over roosterwijzigingen en de docenten op hun school. Voor het 'Grafisch Lyceum Rotterdam als instelling' kwam het cijfer 7,8 uit de bus, tegenover een landelijk gemiddelde van 6,7. Naast de onderwijsinstelling, beoordeelden de studenten ook hun opleiding. Hiermee scoort het GLR het cijfer 7,4, tegenover een landelijk gemiddelde van 7,1. Ook in de vorige JOB-enquête, in 2016, eindigde het Grafisch Lyceum Rotterdam hoog in de landelijke ranglijst.

Trots

Fred van Vliet, voorzitter College van Bestuur, is verheugd over de scores: ‘De uitslag van JOB Monitor laat zien dat onze studenten zich op hun plek voelen op het Grafisch Lyceum Rotterdam en in hun opleiding. Ik ben er trots op dat ze onze school en manier van onderwijs zo waarderen, en dat al jarenlang: de uitslagen van deze JOB Monitor zijn immers net zo goed als die van voorgaande jaren. Elke dag werken onze docenten en medewerkers van ondersteunende diensten er hard aan om zo goed mogelijk onderwijs te verzorgen in een inspirerende en veilige omgeving. Dat onze studenten dit waarderen met zo’n mooi rapportcijfer, zien we als een groot compliment.'

Aantal respondenten

Landelijk hebben dit jaar 264.532 mbo-studenten de JOB Monitor ingevuld, dit is 55% van het totaal. Voor het GLR hebben 2.300 studenten hun mening gegeven, dit is 65%. In 2016 was de respons op het GLR 61%.