<

10-03-2020

GLR viert 75 jaar vrijheid

Vijfenzeventig jaar geleden kwam de Tweede Wereldoorlog ten einde. Ieder jaar staan wij hierbij stil en denken we aan de mensen die voor onze vrijheid hebben gevochten. Dit jaar is extra bijzonder want heel Nederland staat in het teken van vrijheid en wij deden hieraan mee door middel van de projectweek 'GLR viert 75 jaar vrijheid'.

De studenten schreven zich in voor verschillende area's waar ze een week lang aan één project werkten. Zo maakte de themagroep 'Freedom Express' virtuele landschappen die werden geprojecteerd op een witte wand. Vervolgens maakten zij van hout en ander materiaal een treincoupé na, waardoor het net leek alsof ze vanuit een trein door het raam naar de landschappen keken. De virtuele landschappen veranderden continu waardoor je in sneltreinvaart door hun fantasiewerelden raasde. Dit was slechts één voorbeeld van de 23 projecten waaruit gekozen kon worden.

De projectweek werd afgesloten met het 'Freedom Fest' waar verschillende projecten samenkwamen. Van dansers tot rappers en van verschillende exposities tot het ontwerpen van kleding inclusief complete modeshow.

Benieuwd hoe deze week was? Bekijk dan de aftermovie hieronder.