<

31-01-2020

GLR viert vrijheid

In het kader van het landelijke thema ‘75 jaar vrijheid’ organiseert het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) van 3 t/m 7 februari de projectweek: GLR Viert Vrijheid. De reguliere lessen voor alle vmbo-leerlingen en mbo-studenten zijn vervangen door een inspirerend programma vol activiteiten, die natuurlijk in het teken staan van vrijheid.

Projectweek

In 2019 en 2020 herdenken we in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Ook het Grafisch Lyceum Rotterdam staat stil bij dit thema met een week vol workshops, lezingen, bezoeken aan musea, film kijken en nog veel meer. Daarnaast gaan de leerlingen en studenten allemaal aan de slag met het thema vrijheid, veelal door het maken van een of meerdere media-uitingen. Zo gaan sommige teams een documentaire maken, eigen nummers en raps schrijven of 3D-objecten voor de buitenruimte maken.

Wat betekent vrijheid voor jou?

FreedomFest

Op vrijdag 7 februari om 15.00 uur vindt de grote finale van 'GLR Viert Vrijheid' plaats tijdens het 'FreedomFest' in de Rotterdamse Maassilo. Alles wat tijdens de projectweek is geleerd en gecreëerd komt hier samen. Er treden verschillende artiesten op en studenten exposeren hun ontwerpen. Het FreedomFest is voor alle leerlingen, studenten en medewerkers van het GLR.

Animatie over vrijheid

Demi Drost, student Animatie, deed mee aan de wereldwijde Character Animator Contest van Adobe met als thema: 75 jaar vrijheid. Demi gaf met deze animatie antwoord op de vraag 'wat betekent vrijheid voor jou?'