Inloggen MBO

Ga naar Mijn GLR en bekijk je rooster, beoordelingen, documenten en meer.

Inloggen MBO

Inloggen VMBO

Ga naar de vmbo-site en bekijk smoelenboek, documenten en foto’s.

Inloggen VMBO
Naar nieuwsoverzicht

Mariniers inEsports Space

  • /
  • Nieuws/
  • Mariniers in Esports Space

Esports voor teamontwikkeling

Vrijdag 29 oktober 2021 was er een groep mariniers aanwezig op het Grafisch Lyceum Rotterdam. In onze Esports Space deed de Koninklijke Marine onderzoek: Kunnen we esports gebruiken om onze militairen te ontwikkelen? Het antwoord is volgens defensie: ja.

De marine geeft in Den Helder les aan haar matrozen in CRM, een teameffectiviteitsmodel. De leerlingen leren wat het model inhoudt en gaan vervolgens in de videogame Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) samen aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen.

Esports Space

Meer weten over de Esports Space van het GLR? Bezoek dan de website.

Website Esports Space

GAME ON

Door middel van esports leren de mariniers vooral om samen te werken en effectief met elkaar te communiceren.

SAMENWERKEN

Hoewel het gaaf is dat je in werktijd mag gamen, is dat niet de reden waarom de marine dit doet. Sergeant Majoor Vroon en Korporaal Hoekstra hebben in samenwerking met de Universiteit Twente de les ontwikkeld. In deze les leren de spelers vooral om samen te werken en effectief met elkaar te communiceren. Uit de praktijk blijkt dat de inzet van een esports-game voor dit doel de nodige emoties losmaakt bij de deelnemers. Enthousiasme, frustratie en trots bijvoorbeeld. Deze emoties laten zien wie je bent als persoon en brengen de deelnemers dichter bij elkaar. Het is belangrijk voor de militairen in opleiding om nut en noodzaak te zien van samenwerking; de eigen bijdrage aan het team is van groot belang. Samenwerken kan alleen als je bereid bent naar elkaar te luisteren en afspraken te maken.


KANSEN

Omdat defensie niet beschikt over een eigen esports-ruimte, maken ze graag gebruik van de innovatieve Esports Space van het GLR. De marine en het GLR zien kansen in samenwerken en van elkaar leren. Het is daarom goed mogelijk dat er in de toekomst vaker mariniers door de school lopen.

Volg ons op